„Hogyan szeretnéd elérni a karriercéljaid?” És hogyan érdemes ezt a kérdést megválaszolni egy interjún?

Ezt a kérdést gyakran teszik fel az interjúztatók. Leginkább azt szeretnék tudni, hogy mennyire vagyunk ambiciózusak, elhivatottak, elkötelezettek, és célorientáltak. Nyilván nincs egy konkrét tökéletes válasz, de az alábbi tippek segíthetnek a felkészülésben.

  1. Maximum 1-2 konkrét célról beszéljünk. Nem szabad túl sok infóval leterhelni az interjúztatót, még ha egymillió dolgot is szeretnénk elérni az életünkben. Mondjuk el, hogy ez az egy két cél miért fontos a számunkra.
  2. Fókuszáljunk arra, hogy ez egy állásinterjú. Nyilvánvalóan nem arra lesz kíváncsi, hogy mennyire szeretnénk megtanulni gitározni, amikor egy mérnöki állásra pályázunk. Lehetőség szerint a munkakörhöz, vagy szektorhoz kapcsolható legyen, amit szeretnénk elérni. Nem kell ennek feltétlenül nagy dolognak lenni, a lényeg, hogy hiteles legyen.
  3. Mérjük fel, hogy milyen mérföldköveket kell elérni ahhoz, hogy elérjük ezt a célt, mit kell teljesíteni addig, és ezt demonstráljuk is az interjún. Szeretik, ha nem vagyunk a földtől elrugaszkodva, és a realitás talaján állunk két lábbal.
  4. Ezzel együtt azt is mutassuk be, hogy a múltban miket értünk el ezek közül. Nagyon hasznos, ha el tudjuk nekik mesélni, hogy egy karrieríven hol járunk éppen. Ha ők is azt látják, hogy ott járunk, ahol állítjuk, akkor nyert ügyünk van.
  5. Tegyük mindezt egy egészséges szintű magabiztossággal. Nem kell túltolni, de ne is becsüljük alá magunkat.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek