5 vezetői tanács, amivel sikerre lehet vinni egy csapatot / céget

  1. Érdemes potenciál alapon kiválasztani a beosztottakat. Persze nagyon fontos az önéletrajzban található szakmai tapasztalat, de a sikeres vezetők potenciál alapon választanak kollégákat. Olyan embereket keresnek, akik bizonyítják az elkötelezettségüket és a bennük rejlő potenciált. Egy tapasztaltalnabb jelölt is lehet hamarabb profitábilissabb, mint egy szenior, de nem lelkes ember.
  2. Mindig legyünk felkészültek, és mindig konstruktívan szóljunk hozzá. Ha Nincs mit mondanunk, inkább ne beszéljünk a semmiről. De készüljünk minden meetingre valami érétkes mondanivalóval inkább.
  3. Legyünk nyitottak a visszajelzésre. Felejtsük el a felsőbbrendűséget, a terror hangulatot, a félelem alapú vezetést. Igen is engedjük meg, hogy az rcunkba vágják a kritikát a beosztottak. És hallgassuk meg ezeket nyitott hozzáállással.
  4. Engedjük a csapatnak, hogy ők priorizáljanak. Nem kell mindent nekünk beosztani. Ez ugyanolyan, mint ahogy a gazdaság és a piac is kiegyenlíti magát, ha nem szólnak bele fentről. Hagyjuk a beosztottaknak, hogy maguknak osszák be a prioritásokat, és nyugodtan delegáljunk le döntéseket. Sokkal jobban meg fognak bennünk bízni, és mi is megízhatunk bennük. Csak akkor avatkozzunk be, ha valóban szükség van rá.
  5. Ne feledkezzünk meg a networkről. Attól, hogy vezetők lettünk, még nem vagyunk érinthetetlenek. Nem tudhatjuk, mikor lesz szükség ismét az ismerősi körünkre. Úgyhogy ápolgassuk csak szépen továbbra is a kapcsolatokat 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek