4 tipp, hogy megpróbáljuk magunkat bebiztosítani a munkahelyünkön

Sok sok bizonytalanság van most a levegőben. Valaki már túl van egy kellemetlen elbocsátáson, valaki szinte biztos, hogy meg fogja úszni, és van, akinél rezeg a léc. Na most azoknak szeretnénk néhány javaslatot írni, akik az utóbbi kategóriába tartoznak. Ezek sem garanciák semmire, de ha netán a cégnek válogatnia kell, hogy kit küldjön el és kit nem, akkor ezek a tippek jobb pozícióba helyezhetnek minket.

  1. Az első tipp igazából négy dologból áll. Legyünk kitartók és ellenállók, álljunk fel a nehéz helyzetekből, embereljük meg magunkat. Legyünk alkalmazkodók, és reagáljunk gyorsan a változásokra. Legyünk rugalmasak, és bátran „viseljünk több féle sapkát”. Végül pedig, legyünk nagyon őszinték és kedvesek a kollégákkal, ez kulcs!
  2. Próbáljunk előrukkolni ötletekkel. Bármi, ami segítheti a céget, az jó ötlet. Békeidőben is, de most még fontosabb, hogy ne tartsuk magunkban, ha akár csak egy picit is hozzá tudunk tenni a nehéz helyzet átvészeléséhez.
  3. Legyünk hajlandók tanulni. Ha más feladatot kell most csinálni, vagy máshogyan, mint eddig, az ne legyen gond. Örüljünk, hogy adnak feladatot, és fizetést.
  4. Egyszerűen csak csináljuk meg, amit kell. Mindenki hajlamos néha elfelejteni dolgokat, húzni az időt, kicsúszni a határidőkből, stb. Most viszont sokkal jobban fogják becsülni azokat, akik szó nélkül megcsinálják, amit meg kell csinálni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek