Mitől leszel népszerűbb a munkahelyeden?

Leírunk most három nagyon egyszerű, és sok esetben magától értetődő tippet, hogy hogyan lehetünk sokkal kedveltebb személyek a kollektívában. Ezekre bárki képes, és bármilyen munkahelyen működnek. Ha mi akarunk lenni a legjobb arc kollégák 🙂

  1. Tegyük meg azokat a dolgokat, amiket senki nem akar megcsinálni. Hallottuk már azt a panaszkodást egy kollégánktól, hogy: „Hogy volt mersze Józsinak kitakarítani a konyhában a mikrót? Pedig még legalább három hétig erről akartam panaszkodni, erre ő meg kipucolja…”  Gondolom nem hallottunk még ilyet. Nyilván mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy véletlenül se kelljen több dolgot csinálni a munkahelyen, mint ami tényleg a mi dolgunk. Ha azonban felgyűrjük az ingünk ujját, és odamegyünk ahhoz a nyamvadt nyomtatóhoz, hogy kiszedjük belőle a beragadt papírt, ahelyett, hogy folyamatosan elsétálunk mellette, és nem túl hihető módon úgy teszünk, mintha nem vennénk észre azt a nagy piros lámpát, ami villog rajta, jelezvén, hogy hiba van. Na ettől például jobb fejek leszünk, és nem is halunk bele. Szerintem megéri. De még sok ilyen példát sorolhatnánk. Írjátok meg nekünk kommentben!
  2. Ne CSAK hallgassunk! Persze néha jó érzés amikor valamelyik kollégánknak elpanaszolhatjuk a problémáinkat. De tudod mi ennél még jobb? Ha valaki odaáll és azt mondja, hogy „figyelj, én szívesen segítek.” Ha legközelebb a kollégád megkeres azzal, hogy mennyire el van havazva, és tudod, hogy tényleg ki sem látszik a munkából, vagy mindig előjön az a buta hiba az Excel-ben, vagy bármi hasonló, akkor tedd oda magad és segíts neki. Vagy legalább próbáld meg, értékelni fogja. Nem baj, ha nem sikerül, de Te legalább megpróbáltál segíteni neki, és ez a lényeg. Ha pedig tényleg le tudsz venni valamit a válláról, akkor az csak hab a tortán.
  3. Csinálj valami kedveset, csak úgy! Mikor tettél valami olyat, ami egy kis apró kedves gesztus a kollégáid felé? Hát holnap tedd meg, ha gondolod! Vigyél be nekik pogácsát, vagy a nagyitól megmaradt sütiből egy adagot. Hívjuk meg őket egy kávéra ha belefér. Vagy ha tudjuk, hogy valaki ügyesen dolgozott, akkor dicsérjük meg érte, az is jól fog esni neki. Vagy csak vigyük ki a szomszédunk szemetét is, ha úgy van… Ezek annyira kis apró dolgok, szinte nem is kerülnek semmibe. Mégis hatalmas dolgokra képesek a munkahelyi kapcsolatainkat illetően.

A legtöbbünk nem úgy akar bemenni minden nap, hogy: „na most aztán minél több ember napját tönkreteszem” Sőt a legtöbbünk kifejezetten igényli, hogy szeressék. Ez a három kis trükk segít ebben!

1 thought on “Mitől leszel népszerűbb a munkahelyeden?”

  1. Én ezt mind megteszem de nem kapsz vissza semmit még normális választ sem bármire ,nem hogy köszönetet.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek