Mire kell a munkatáltatóknak figyelnie, amikor megérkezi az új kolléga

Több cikket írtunk már abban a témában, hogy munkavállalóként hogyen illeszkedjünk be sikeresen. De azt is fontos megvizsgálni, hogy egy igazán jó cég mire figyel oda úgymond az „asztal túloldaláról”, már az első napon is.

  1. Egy barátságos, otthonos asztal. Elég lesújtó egy üres, „szürke” asztal. Sokat jelent, ha van ott egy pici ajándék vagy figyelmesség, és egy kedves üzenet, plusz a már előre elkészített belépőkártyánk.
  2. Valódi fejlődési lehetőség. Persze nem az első héten, de nagyon fontos, hogy lássa az új kolléga már a munkavégzése legelején, hogy hova lehet eljutni az ő pozíciójából, mit lehet még megtanulni és megérteni, stb. (persze ezt már az interjúkon is érdemes érinteni)
  3. Kevesebb papírmunka. Nincs mese, digitalizálni kell. Nem kell annyi formanyomtatvány, meg aláírni és scan-elni való. Valahogy úgy kell kialakítani a folyamatokat, hogy ezt meg lehessen tenni néhány kattintással, és a végén csak egy szerződést kelljen aláírni.
  4. Jelentősségteljes, hatást kiváltó munka. Szerintem az nagyon gáz, ha egy munkavállaló nem tudja már az első héten azt, hogy milyen hatása van a munkájának, mit fog kiváltni, hogyan befolyásolja az üzletet, mi az értelme az egésznek.
  5. Csapatépítés. Én úgy gondolom, hogy mindenki megérdemel egy kis welcome bulit. Persze nem kell erőltetni, de szerintem a felajánlás mindenkinek jól esik. A csapatokból közösségeket kell kovácsolni, és ez egy jó első lépés.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek