Ismét jön a tavaszi HVG állásbörze!

Hamarosan újra itt az ország legnagyobb állásbörzéje, a HVG! Nem egyszerű feladat az álláskeresőknek villantani valamit, de a munkaadóknak sem az! Ha egy mondatban kellene összefoglalnom, hogy mit szoktam érezni az állásbörzéken (HVG, egyetemi börzék, stb.) akkor azt mondanám, hogy: „sziasztok, milyen gyakornoki munkák vannak?” Ebből nehéz elindulni az ott kint levő kollégáknak is 🙂 Úgyhogy, itt van 7 javaslat, hogy hogyan készüljetek fel rá legközelebb!

  1. Nézzük meg, kik lesznek ott. Ezt előre meg tudjuk tenni. Válasszuk ki, hogy ki az, aki érdekes lehet nekünk, és célzottan keressük fel őket. Nagyon jó pont lehet, ha tudunk említeni 1-2 dolgot, hogy miért kerestük fel a céget, és esetleg meg is néztünk 1-2 hirdetést.
  2. Vigyünk CV-t. Nem mindenhol lehet lecsipogni/beolvasni, és amúgy is van aki jobban szereti. Sőt, nagyon sokszor a HR-esnek, vagy a céget képviselő embernek sokkal könnyebb egy CV-re ránézni, és az alapján javasolni álláslehetőséget, mint hogy abból próbálja meg kitalálni, hogy melyik suliba jársz.
  3. Megfelelő öltözködés. Nem kell öltönyben menni, de a megfelelő szintű igényesség azért jó, ha sugárzik. Alap 🙂
  4. Ne féljünk. Sokan csak nézelődnek, de nem mernek odamenni a kiállító céghez. Ezek a rendezvények erre vannak, menjünk oda, mondjuk két mondatot magunkról, aztán kezdjünk el beszélgetni csak úgy.
  5. Ha már vittünk, adjuk is a kezükbe a CV-t. Ne csak akkor, ha valami nagyon klappolót mondanak. Nem tudhatjuk, hogy mikor kerül elő egy fiókból 🙂
  6. Valahogy úgy köszönjünk el, hogy éreztetjük velük, hogy nyitottak vagyunk, és szívesen megpályáznánk valamilyen lehetőséget náluk.
  7. Follow-up. Ha netán kapunk elérhetőséget, névjegykártyát, e-mail címet, bármit, akkor használjuk is ki a lehetőséget, írjunk egy üzenetet, erősítsünk rá az érdeklődésünkre, stb.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek

1-2-3 oldalas CV?1-2-3 oldalas CV?

ÉN személy szerint nagyon szeretek rövid, tömör, könnyen értelmezhető CV-t olvasni. Nem törvényszerű, hogy egy oldalasnak kell lennie, bár én azt preferálom. Van néhány eset, amikor érdemes azért hosszabbat, sőt,