Miből merítsünk inspirációt?

A kreativitást igénylő munkák nem valók mindenkinek. Nem lehet mindenki művész, zenész, festő, filmrendező, marketinges, író, stb. Minden nap új ötleteket kitalálni időigényes és megterhelő tud lenni.

Cody Wanner egy ilyen ember. Ő indított egy YouTube csatornát, ami segít inspirálni a művészeket, és cselekvésre késztetni őket, illetve a befektetőket is! Minden egyes nap csinált egy vlogot, és egy év alatt 1,3 millió megtekintést és 43.000 feliratkozót generált. Már több inspiratív díjat is nyert a témában, többe közt a Taco Bell-el is együtt dolgozik, stb.

Az egyik legfontosabb megállapítása az, hogy egyszerűen scak csinálni kell a dolgokat. Sokan nem merik az ötleteiket megmutatni, félnek, hogy nem elég jók. Viszont azoké a jövő, akik be mernek vállalni ilyen dolgokat. Megpróbálják, aztán vagy elbuknak, vagy nagyot durrantanak.

A kreativitás egy nagy remix. Már eljutottunk arra a szintre, hogy semmi nem teljesen eredeti ötlet. Nagyon nagy hatással van ránk a környezet, és nagyon sok mindent már valaki más biztosan megcsinált. A kreativitás nem feltétlenül a teljesen új dolgok kitalálását jelenti, hanem a már meglevők érdekes és kreatív kombinálását is. Ha elég egyedi a remix, akkor viszont már hívhatjuk a sajátunknak.

Mit lehet tenni, ha „alkotói válságban” szenvedünk? Minden kreatív munka során vannak hullámvölgyek. Ezzel együtt jön a stressz is általában. A legjobb módja az ebből kitörésnek, ha egyszerűen csak elengedjük a célt és az eredményt egy rövid időre. Ne érdekeljen, hogy mennyi lesz, hogy lesz, mikor lesz, egyszerűen csak engedjük el, és csináljunk valami mást. Mindig akkor jön az ihlet, amikor nem számítunk rá, és ha görcsölünk rajta, csak rosszabb lesz. Zenészként ezt én is megerősíthetem. Ha le akarok ülni, és írni egy számot, akkor nem fog menni, de buszozás közben tök jó ötleteim szoktak támadni 🙂 Vigyünk a dologba egy kis véletlenszerűséget. Forgassunk meg egy szerencsekereket, amin sokféle téma van, pörgessünk ki egyet, és kezdjünk el azon agyalni. Vagy bármi, a lényeg, hogy tegyük változatossá és véletlenszerűvé a munkakörnyezetet.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek