Karrierfejlesztési tippek, amik mindig jól jöhetnek

Úgy gondolom, hogy akik sikeresek a szakmai karrierjüket tekintve, azok mindg megfelelnek ezeknek a pontoknak, vagy legalábbis jónéhánynak közülük. Érdemes ezt a kilenc dolgot mindig észben tartanotok, és akkor könnyebben fognak jönni a sikerek, és az előrébb jutás 🙂

  1. Építsd fel az álmod. Ez tudom, hogy sablonosan hangzik, de nagyon fontos, hogy legyen előttünk akár csak egy nagyon távoli cél is. Ha csak úgy tengünk lengünk a semmiben, akkor sosem lesz meg az a belső indíttatás (self-drive), ami a sikeres emberek egyikt legfontosabb ismérve.
  2. Hinni kell magunkban. Ahogy egyre tapasztalatabbak leszünk, és egyre inkább meg kell értenünk, hogy mennyire fontos részei vagyunk egy-egy szervezetnek. És erre legyünk is büszkék, és ne alacsonyítsuk le magunkat és a képességeinket.
  3. Sose álljunk meg a tanulással. Persze néha nehéz a kemény munka mellett új dolgokat tanulni, de sose feéedjük, hogy ha nem szedünk fel új tudást, akkor nem is leszünk „értékesebbek” (értsd: jól fizetettek)
  4. Az interperszonális skilleket is fejlesszük, még ha introvertáltak vagyunk, akkor is. Nagyon fontos, mert mindenhol emberekkel kell együtt dolgozni.
  5. Már le se írom, de építsétek a hálózatot, tudjátok, ez a mániám 🙂
  6. Legyen egy „mentorunk”. Akár a cégen kívül is, de mindenképp kell egy olyan ember az életünkbe, akire felnézünk, és akihez szeretnénk hasonlóak lenni.
  7. Építsük a reputációnkat. Nagyon fontos dolog, nap mint nap erre hivatkozva kell nekem is megkeresni embereket. „Jó a híre a piacon, hozzuk már be a cégbe!”
  8. Alakítsunk ki bizalmat. Magától értetődő, hogy csak olyan emberekkel szeretnek dolgozni, akiben megbízhatnak. Tartsuk be, amit ígértünk, szállítsunk le időre mindent, stb. És fordítva is, nekünk is meg kell adni a kellő bizalmat másoknak.
  9. Adjunk vissza is. Sose felejtsük el, hogy ki segített rajtunk korábban. És olyannak is segítsünk, aki „nem tartozik nekünk semmivel”. Már csak a lelki békénk miatt is 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek