Hogyan készítsünk kimagasló CV-t egy grafikus/designer pozícióhoz?

Az alapvető szabályok itt is érvényesek, de azért célszerű máshogy megszerkeszteni kicsit egy ilyen önélterajzot. Egy dizájner vagy grafikus munkája során ötvözi a művészeteket, a technológiát, az információt. Alkotásai koncepciókat mutatnak be, ötleteket reflektálnak, közönségeket inspirálnak, stb. Adunk most néhány hasznos tippet, amit érdemes figyelembe venni az önéletrajz elkészítésekor.

  1. Álljunk ellen a csábításnak, hogy túlságosan „agyondizájnoljuk” az önéletrajzot. Nem baj, ha van egy ilyen verziónk is, de kell egy mindenki számára fogyasztható verzió is.
  2. Legyenek benne linkek a munkáink portfóliójáról.
  3. Mint mindig, itt is minden álláshoz igazítsuk hozzá a CV kialakítását. Reflektáljunk az álláshirdetésre, és nem baj, ha passzol egy kicsit a cég brand-jéhez, imázsához is.
  4. A megfelelő kulcsszavaka használjuk. Nyilván jó, ha ismerjük a szakzsargont és a különböző kifejezéseket/rövidítéseket, de a toborzók és az ATS szűrő botok is ezekre fognak rákeresni elsősorban.
  5. Helyezzük kontextusba a munkánkat. A dizájnjaink önmagukban nem elegendők a munka megszerzéséhez. Az a jó, hogy bemutatjuk, hogy milyen eredményt ért el, vagy milyen hatást váltott ki egy korábbi munkánk.
  6. Ezekhez a munkákhoz sok technikai skill kell, pl. szoftverek esetében, ezeket részletezzük kicsit, hogy mit és milyen szinten tudunk használni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek