Hogyan támogatja a Booking.com a munkavállalóinak költözését?

Költözni valahova egy munkahelyváltás miatt egyszerre izgalmas és rémisztő is lehet. Lesznek-e vajon új barátaink? Akklimatizálódni tudunk-e az új kultúrához? Be tudunk-e illeszkedni egy teljesen más irodai/üzemi környezetbe majd?

Ezek, és az ezekhez hasonló kérdések teszik kalanddá a relokációt. Ha csak 70 kilométerről van szó, vagy egy másik kontinensre is akár. Már többször írtunk ebben a témában, de most szeretnék leírni nektek egy jó céges példát.

A Booking.com nevű cég több módon is segíti a kollégáit, ha relokációra van szükség (akár országon belül, akár nemzetköziben). Átfogó egyszeri juttatással támogatják az anyagi vonzzatát a dolognak. Az utazás költségeit, a fuvarozást/költöztetőcéget (pl. akár bútorok, személyes holmik, stb.) Segítenek a megfelelő lakás vagy albérlet megtalálásában is, és ennek a költségeit is támogatják. akár 100 %-ban (bár ezt inkább akkor, ha határozott időről van szó.)

Legjellemzőbb, hogy a 25 és 34 év közötti korosztály mozdul a Bookingnál. Egyébként szigorúak is, mert 60 napos határidőt adnak a munkavállalóknak a költözés lebonyolítására.

Már kezdenek ezek a dolgok terjedni Magyarországon is, de természetesen, mint nagyon sok minden másban, ebben is el vagyunk maradva a nyugathoz képest.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek