7 LinkedIn üzenet, amit sosem szabad elküldeni!

Minden online platofmrnak, fórumnak megvannak a maguk írott és íratlan szabályai, szokásai. Nincs ez másképp a LinkedIn-nel sem. Ha munkát keresünk, akkor pedig kritikusan fontos, hogy hogyan fogalmazunk, és mit írunk le valakinek. Sokszor írtunk már arról, hogyan érdemes ezt megtenni, de írunk most egy szép kis listát arról, hogyan lehet könnyen elbaltázni már az első kapcsolatfelvételkor az egészet.

  1. Sose küldjük az alapbeállított kapcsolati kérelmet. Tök gagyi, és az látszik belőle, hogy nulla effort-ot raktunk az egészbe. Én személy szerint toborzóként fordított helyzetben is így működöm, ha írok valakinek, megtisztelem azzal, hogy személyre szabott üzenetet kap.
  2. Sose kérjünk ajánlást ismeretlenektől. Honnan tudna bármi érdemi infót amúgy is rólunk? Sokan írnak nekem, hogy küldjek ajánlást róluk, de hát könyörgöm, nem is ismerem. Egy árva endorse-t sem szeretek ok nélkül adni.
  3. Sose kezdjük azzal, hogy „Láttam, hogy megnézted a profilomat” Egyszerűen csak NE. A lényegről írjunk, ne köntörfalazzunk.
  4. Ne kérjünk túl hamar túl sok mindent a connetion-jeinktől. Attól, hogy találkoztunk egy szakmai rendezvényen, még nem szabad az agyukra menni egyből.
  5. Egyből el akarunk adni ismeretleneknek valamilyen terméket vagy szolgáltatást. Annyira idegesítő, amikor valaki eleve feltételezi, hogy szükségem van a hiperszuper új termékére, anélkül, hogy megkérdezné.
  6. Arra kérni a Linkedin connection-t, hogy kövessen minket a Facebookon vagy az Instagramon. A LinkedIn nem erre való, és amúgy is, ha a fancy influencereknek könyörögni kell a követésért, akkor valamit rosszul csinálnak.
  7. Túl személyes üzenetek. Ne hívjuk a csinos HR-es lányt kávézni meg ebédelni, és ne kérdezzünk olyat senkitől, amihez semmi közünk. Jó lenne megérteni, hogy a LinkedIn nem a Tinder.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek