A 9 legjobb karrier tipp, a TopResume szerint

Valaki arra vágyik, hogy gyorsan fejlődjön a karrierje, ehhez azonban sokat kell tenni. Keveseknek adatik meg, hogy elég jókor jó helyen lenniük ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Mit tehetsz azért, hogy mégis meggyorsítsd a folyamatot? A TopResume javaslataiból válogattunk nektek.

  1. Vállaljunk kockázatot. A magyar populáció alapvetően meglehetőséen kockázatkerülő, azonban ha nem merünk beleugrani egy ígéretes lehetőségbe, csak mert tartunk tőle, akkor nem is fogunk feljebb lépkedni.
  2. Értékeljük magunkat. Ne várjuk mindig az éves teljesítményértékelést. Legyünk önmagunkkal kritikusak, és folyamatosan monitorozzuk a saját teljesítményünket.
  3. Fogadjuk el, hogy tanulnunk kell. Nem fogunk 10 évvel korábbi tapasztalatokból sikert kovácsolni, ehhez mindig újabb és újabb tudást kell felszednünk.
  4. Gondolkodjunk előre. Figyeljük a tendenciákat, és próbáljuk meg kikövetkeztetni, hogy mi lesz fontos az adott iparágban, mit fognak elvárni egy jelölttől/szakértőtől.
  5. Pro-aktív kommunikáció. Ha a vezetődnek folyamatosan riportokat kell kérni tőled, akkor nem jól áramoltatod az információt, ergo nem kommunikálsz hatékonyan, és nem vagy elég pro-aktív. Ez kulcs a gyors fejlődéshez!
  6. Legyenek rövid, könnyen elérhető, de hosszabb távú, stratégiai éljaink is.
  7. Ne állítsunk vagy mondjunk dolgokat magunkról. Mutassuk meg!
  8. Építsünk bizalmat. Sose játsszuk el senkik bizalmát, egy percre sem. Csak az jut előre sikeresen, akiben megbíznak.
  9. Oldjunk meg problémákat. Ne arra fókuszáljunk, hogy valamit miért nem lehet megoldani, hanem arra, hogy hogyan igen.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek