3 hasznos tipp az álláskereséshez a járvány idejére

Nagyon sokan kérdezik, hogy hogyan fogja befolyásolni az álláskeresést ez az egész mizéria. Sajnos nagyon sokan már érezzük is a hatását…. Úgyhogy igen, nagyban fogja befolyásolni. De mit tehetünk ebben az esetben?

  1. Szokjunk hozzá a video-interjúkhoz. A módszer már elég régóta működik, de Magyarországon nem volt túlságosan elterjedve még. Akár élő video-hívás, akár előre felvett video-interjú kérdések megválaszolása is lehet ez. Nagyon sok cég a home office bevezetésekkel együtt a személyes interjúkat is megszüntette, ezért hozzá kell szoknunk ehhez. Tanuljuk meg használni a Skype, Viber, WhatsApp, Zoom, és egyéb felületek használatát, mert sok pozícióban fogunk ezzel találkozni. És ne féljünk tőle, tök jó dolog 🙂
  2. Fókuszáljunk a személyes márkánkra. Mivel még inkább előtérbe fog helyeződni az online álláskeresés és kiválasztás (a sok sok egyéb szolgáltatás mellett), ezért muszáj, hogy kitűnjünk valahogy a tömegből. Legyen egy egységes kép rólunk. Legyen egyforma a dizjánunk. Legyen egy 2-3 mondatos állítás vagy összefoglaló arról, hogy szakmai értelemben kik is vagyunk valójában.
  3. Kezdjük el tényleg használni a Linkedint. Sosem győzöm ezt eleget mondani. Minden online fog menni, ezért még erőteljesebben kell majd a networkre támaszkodni itt is.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek