5 mélypont, amin mindenki átmegy a karriere során

Vannak olyan mélypontok az életben, amik a munkához kapcsolódnak, és általában legalább egyszer mindenki átmegy rajtuk. Lássuk!

Unatkozás: Tök mindegy mennyire szeretjük a munkánkat, egyszer úgyis bele fogunk unni. Ha nem is örökre, de lesz olyan időszak, amikor unni fogjuk a már kisujjból elvégzett feladatokat. Lehet, hogy a főnök már nem támaszt elénk elég kihívást jelentő feladatot/célt. Vagy olyan feladatokat kapunk, amik tök unalmasak.

Boldogtalanság: Erre még fontosabb odafigyelni, mint az unatkozásra. Ha bármilyen okra visszavezethetően boldogtalanok vagyunk a munkánk során, akkor az súlyos esetben akár a fizikai egészségünkre is kihatással lehet.

Kételkedés: Nagyon nagy a valószínűsége annak, hogy ugyanabban az iparágban, ugyanabban a pozícióban, ugyanazon a karrierszinten nem leszünk elégedettek. Az emberek alapvető és jogos igénye a fejlődés és előremenetel. Ha ez nem történik meg, vagy csak nagyon nehezen, akkor az ember általában kételkedni kezd magában. Ha nem éri el azt a szintet, amivel őszintén elégedett akkor bizony jön az agónia és kétségbeesés, hogy „tényleg ennyit dobott a gép…?”

Úgy érezzük, hogy semmi nem megy jól: Mindent elrontunk, csak bénázunk? kiesik a szerszám a kezünkből? Senkinek nem tetszenek az ötleteink? Nem jön össze egy állásinterjú sem? Lehet ez a mi hibánk, lehetünk a körülmények áldozatai is, akármi.

Egy nagy változással kell megküzdenünk: Legyen szó szervezeti átalakításról, leépítés, költözés, új munkahely, bármi, ide tényleg nagyon sok minden tartozhat. Még az alapvetően jó változásokkal is nehéz néha megbirkózni…

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek

Szerintem mindannyian egyetérthetünk abban, hogy ha lenne módunk visszapörgetni az idő kerekét akkor bizony néhány dolgot másképp csinálnánk. Nyilván ez lehetetlen, de értékes dolgokat tanulhatunk meg ezekből az élményekből, amit