Tipikus reakciók az álláskeresők részéről, ha nincs visszajelzés

Az emberek elfoglaltak, én értem… De nincs is idegesítőbb érzés annál, mint amikor egy kellemes e-mail-váltásba keveredünk egy cég hiring manager-ével, aztán egyszer csak puff, eltűnt, mint a kámfor. Ilyenkor a következő listán szereplő agyrémek biztos, hogy eszünkbe fognak jutni 🙂

  1. Biztos valami rosszat mondtam, vagy elírtam a nevét? Na most nézhetem át az egész levelezést újra, annyira aprólékosan, amennyire csak lehet.
  2. Rossz a mail rendszerem? Már egy csomószor frissítettem, de nem kapok semmit. Mármint persze reklámokat kaptam, de semmi fontosat. Biztos elromlott a bejövő listám.
  3. Biztosan csak szabin van. Tuti csak 1-2 hétre nyaralni ment, és elfelejtette beállítani az „out of office” üzenetet. Jó tudni hogy a menedzserek is követnek el hibákat.
  4. Biztos a referenciáim rontották el az egészet. Pedig direkt olyan embert adtam meg, akiben megbíztam. Ennyi, kész. Nem beszélek senkivel soha többet az előző cégemtől. Biztos ez a bosszújuk a folyamatos termosztát-harc miatt az irodában….
  5. Az a baj, hogy nagyon várom. Attól nem forr fel hamarabb a lábasban a víz, ha állunk felette. Addig csinálhatnék valami mást is simán. Visszatérek két nap múlva, addig nem gondolok rá, és ott fog várni az új e-mail a cégtől!
  6. Most ez komoly? Legalább ÖT perce várok és nem történt semmi ?!?!?!
  7. Meg kell nézni a telefont is. Igen, tuti a levelezőrendszer omlott össze. Meg kell néznem a mobilomon, ott biztos működik!
  8. A spam mappába került. Hallottam már ilyen horror-sztorikat. Állítólag a legfontosabb levelek a spam mappában landolnak, azt pedig nem nézi senki. Biztos ezért nem válaszolnak! Szegény menedzser… Pedig biztosan nagyon várja a visszajelzésemet!
  9. Szóljunk a haveroknak. Pedig már 25 ismerősünk küldött nekünk, és mi is küldtünk nekik. Biztos a másik oldalon van a hiba…
  10. Mi van ha…? Mi van, ha szegénnyel valami borzasztó dolog történt? Lehet, hogy a kórházban fekszik? Vagy még rosszabb?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek