Ne hagyjunk nyomokat magunk után :)

Könnyű elárasztani az irodai/munkahelyi számítógépünk merevlemezét mindenféle fölösleges dologgal. Ebbe a hibába én is bele szoktam esni, ezért leírom, hogy miket töröljünk le. Így nem fogunk elveszni a sok sok fájl között, és nem veszi el a figyelmünket a valódi munkavégzéstől.

  1. Screenshotok. Én nagyon gyakran használom őket, infókat elküldeni, lementeni nem lementhető dolgokat, és még ezerféle dologra. De a végén már annyi van össze-vissza hogy nem férünk tőle. Vagy húzzuk be őket egy külön mappába, vagy a lomtárba. Nekem rendeszeresn megtelik velük az asztalom, és elég idegesítő már 🙂
  2. Régi dokumentumok: Persze vannak dolgok, amiket tárolni kell törvényileg is. De azért nem biztos, hogy a 2002-es ügyfél adatbázisra még szükségünk van. Csak a helyet foglalják, és sose fogjuk megnyitni őket. Ha nagyon kell, írjuk ki egy DVD-re, de nem lesz rá nagyon igényünk, csak arra jók, hogy ne találjuk meg közöttük a többi olyan fájlt, ami viszont kell.
  3. Letöltések: Na ez a legjobb. Ebből aztán annyi összegyűlik, hogy le se tudjuk görgetni a lista végéig az intézőt. És a legtöbb helyet ezek foglalják el. Itt nagyon sok tényleg a fölösleges dolog, és még vírus is lehet bennük.
  4. Appok, alkalmazások: HA tele van a gép nem használt alkalmazásokkal, programokkal, akkor gondolkodjunk el a létjogosultságukon a gépünkön. Csak lassítják a rendszert, értékes memóriát kötnek le. És szintén: minek legyenek ott?
  5. Jegyzetek: Én elég sok jegyzetet írok a gépen. De a végén már olyan könnyű elveszni közöttük.

 

Néha tegyük meg ezeket, könnyebb lesz az életünk tőle 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek