6 tipp, hogy hogyan brainstorming-oljunk hatékonyan a munkahelyen

Az egyik legfontosabb skill nagyon sok munkahelyen, hogy hogyan oldjunk meg problémákat. Ez pedig nagyon gyakran nem megy egyedül, csapatban könnyebb. Az állásinterjúkon is hasznos, ha demonstráljuk ezt a képességünket, de már most is elkezdhetjük gyakorolni a jelenlegi munkahelyünkön. Készüljünk fel, hogy eljöhet a koronavírus járvány második hulláma, amikro ismét visszakényszerülünk az otthonainkba. A munkahelyi feladatokat ekkor is tudni kell majd megoldani, távmunkából. Ehhez adunk most nektek 7 hasznos tippet.

  1. A meeting hatékonysága nagyon fontos, amikor amúgy sincs mindenki egy helyen. Tisztázzuk le, hogy miért is meeting-elünk, csak azokat hívjuk meg, akiknek valóban van hozzáadott értéke, és legyen rövid és tömör.
  2. Készítsük fel előre a résztvevőket. Küldjünk egy vázlatot, kérjünk választ előre egy kérdésre, vagy több kérdést kérjünk a témával kapcsolatban előljáróban, hogy tudjunk készülni.
  3. Tartsuk fent a figyelmet, és legyen valami interakció, vagy osszuk meg a Zoom-on, Teams-en a képernyőt, stb.
  4. Tegyük könnyebbé a kollaborációt, és használjunk olyan eszközöket, ami a közös munkát kényelmesebbé teszi online is.
  5. Az eredmények, output-ok tárolására, felhasználásra is használjuk a technikai eszközöket.
  6. Ne húzzuk az online időt túl szájbarágós lezárással. Inkább fejezzük be a meetinget egy rövid tömör lezárással, és küldjünk memo-t és feladatokat egy dokumentumban.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek