Utálja az állását? Az is jobb, ha munkanélküli

Egy ausztrál kutatás szerint komoly hatással van az emberek mentális egészségére az, hogy épp van-e állásuk. Ez még annyira nem is meglepő, de a 7155 felnőtt válaszait elemző vizsgálat azt is kimutatta: ha valakinek olyan munkája van, amit gyűlöl, még az is egészségesebb, ha munkanélkülivé válik.

Az eredmények alapján az átlagok alapján az mondható ki, hogy akinek van munkája, és szereti (de legalábbis nem gyűlöli) azt, annak a mentális állapota is megfelelően stabil tud lenni. Sokkal rosszabb helyzetben vannak azok, akik munkanélküliként élnek. Azonban a munkanélküliség és az újra munkába állás közti különbséget leginkább az határozza meg, hogy milyen állásba tér vissza az ember.

A vizsgálatot az Ausztrál Nemzeti Egyetem munkatársai végezték, Peter Butterworth vezetésével. A felmérés eredménye azt mutatta meg, hogy nem feltétlenül igaz az, hogy egy munkanélkülinek tulajdonképpen mindegy, hogy milyen munkát vállal el, a lényeg, hogy dolgozzon. Kiderült, hogy igazi változás valaki életében főleg akkor áll be, ha a munkanélküliséget valami olyan munkára cserélheti le, amiben ő maga is jól érzi magát.

Forrás: Index.hu

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek