Mit csináljunk, ha beígérték a visszajelzést, de nem kapjuk meg a határidőig?

Nagyon idegesítő érzés, amikor egy interjú után várjuk az eredményt. Nem tudjuk, mi lesz az az eredmény, és azt sem, hogy mikor kapjuk meg. Sajnos nagyon gyakran esik meg, hogy mondjuk két héten belül ígérik a visszajelzést, de lesz abból egy hónap is. Vagy nem is lesz semmi… Ezt az időt nem érdemes azonban üres várakozással eltölteni. Itt van két dolog, amit csinálhatunk helyette.

  1. Küldjünk másoknak is e-mailt

Néha nagyon nehéz megállni, hogy ne írjunk még egy üzenetet a cégnek, amikor már huzamosabb ideig nem hallottunk felőlük az interjú után. Higgyük el, még egy e-mail nem sok vizet fog zavarni. Ha még többet írunk, az talán még ront is a helyzetünkön. Ezt azonban pótolhatjuk azzal, hogy a szakmai hálózatunk valamely tagjának írunk egy üzenetet. Ez persze nem fogja felgyorsítani a kiválasztási folyamatot, de több okból is jó:

  • Erősítjük a szakmai kapcsolatainkat, ami természetesen mindig előnyös.
  • Ha nem is a cég, de valaki válaszol nekünk az álláskereséssel kapcsolatos dolgainkra, az egy jóleső érzés, kicsit pótolhatja a várt sikerélményt, vagy a megkapott válasz megnyugtató hatását.
  • Ki tudja? Lehet, hogy pont egy ilyen beszélgetés fog elvezetni minket egy jobb pozícióhoz.
  1. Ne álljunk le a kereséssel

A helyzet realitása a következő: Az interjú akármilyen jól sikerült, akármennyire jó jelöltek vagyunk, még nem írtunk alá munkaszerződést. Számtalan esetben láttuk már, hogy egy vitathatatlannak tűnő jelölt az utolsó pillanatban mégis elbukja az állást olyan dolgok miatt, amit semmilyen utólagos e-mail vagy telefon nem oldott volna meg.

Ezért hát ne álljunk le a kereséssel, amíg nem kapunk egy szerződést az orrunk alá. Persze ez nem azt jelenti, hogy egyből a legrosszabbra kell gondolni, mindig reménykedjünk a sikerben, mert anélkül nem megy… Jobb abban a helyzetben lenni, hogy mi válogatunk, nem?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek