12 tipp, hogy hogyan tedd 2019-kompatibilissé az önéletrajzodat

Ahogyan a munkaerő-piac is folyamatosan változik, úgy változnak a trendek az önéletrajzírással kapcsolatban is. Szokás szerint a teljesség igénye nélkül írunk most nektek 12 olyan tippet / gondolatot, amik segíthetnek kiemelkedni a pályázók tengeréből.

  1. Nagyon fontos, hogy az önéletrajz irányt, célt, és tervet tükrözzön.
  2. A megfelelő kérdéseket válaszolja meg az önéletrajzunk, ne pedig a fölöslegeseket (a cég szemszögéből)
  3. Tartalmazza a CV az erősségeinket, de ne csak felsorolásszerűen, hanem tényekkel, számokkal is legyenek alátámasztva ezek. Enélkül csak üres szavak.
  4. Vegyük figyelembe, hogy sokszor már keresőmotorok és mesterséges intelligencia szűri az önéltrajzunkat, ezért ennek megfelelően érdemes formázni.
  5. De azt se felejtsük el, hogy egy ember fog felhívni minket az állásinterjúval kapcsolatban, és emberek fognak interjúzni minket végső soron.
  6. Kérjünk konkrét véleményeket az önéletrajzunkról másoktól. Ne csak annyit, hogy tetszik, vagy nem tetszik.
  7. Jó ötlet lehet szó szerint idézni az egyel korábbi vezetői értékelésünkben foglaltakat az önéletrajzban. (feltéve, ha az pozitív volt, nyilván)
  8. Ne rémüljünk meg a vizuálok, grafikonok, színek, stb. használatától, de ne toljuk túl, ne legyünk giccsesek és ne tegyünk bele semmit mondó ábrákat. (a kedvencem, amikor valaki a kommunikációs képességét 5/4 csillagra értékeli a saját rezüméjén…)
  9. Ha van rá módunk, nézzük meg a konkurencia CV-jét és Linkedin profilját. Érdemes megismerni azt, hogy kikkel versenyzünk.
  10. Ne szűkítsük le fölöslegesen a lehetőségeinket, pl azzal, hogy beleírjuk a CV-be, hogy „XY munkakört keresek”. De ne is merítsünk túl nagyot, legyen azért valamilyen fókuszált irányunk.
  11. Minden cégnek fáj valami. Írjunk olyan CV-t, amiből ezekre a fájdalamkra találnak gyógyírt a személyünkben.
  12. Az előzőt kiegészítve, azt domborítsuk ki a CV-ben, hogy milyen értéket tudunk teremteni, mit tudunk hozzátenni egy cég sikerességéhez. Persze ehhez le kell írni, hogy egy másik cég sikerességéhez mit tettünk hozzá 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek