Miért jó ügyfélszolgálatos munkakörben dolgozni?

  1. Fejlődni fog az érzelmi intelligenciánk. Természetesen minden munkával fejlődnek bizonyos skillek. Az ügyfélszolgálati munka során nyilván vannak kellemetlen helyzetek, amikor egész nap a telefonon lógunk, de szerintem bőven ellensúlyozza az a sok tapasztalat, amit eközben magunkra szedünk. Mivel nap mint nap kerülünk kapcsolatba emberekkel, akiknek a problémáit meg kell oldani, ezért óhatatlan, hogy többféle érzelmi állapotú (gyakran ingerült) ügyféllel kell dolgozni. Ez pedig azt vonja majd maga után, hogy a problémamegoldó és kommunikációs képességünk mellett az empátiánk is fejlődni fog, illetve könnyebben fogunk belelátni az illető érzelmeibe, és abba, hogy melyik reakcióra hogyan érdemes reagálni. (érzelmi intelligencia)
  2. Megértünk egy terméket/szolgáltatást egész részletesen. Annyi kérdést fogunk megválaszolni, hogy egy éven belül az adott terméket vagy szolgáltatást tök jól ismerni fogjuk, ami később akár ás irányba is lendítheti a karrierünket.
  3. Transzferálható készségeket fogunk szerezni. Mivel folyamatosan ügyfelezni fogunk, megérteni az igényeiket, elvárásaikat, ezért akár későbbiekben az értékesítői munkához is jó alapokat adhat. Mivel a terméket is ismerni fogjuk, és az ügyféligényeket is, ezért akár termékmenedzsment irányba is mehetünk majd. De éppen emiatt akár (ha van hozzá affinitásunk), akkor marketing irányba is jó lépés lehet.
  4. Belső kapcsolatok. Jó eséllyel nem fogunk tudni minden egyes embernek válaszolni, ezért vezetőkhöz vagy szakértőkhöz kell fordulnunk majd a megoldásért, főleg ha olyan az eset, ami vagy túl komplex, vagy túlmutat a hatáskörünkön. Emiatt nem csak tapasztalatot szerzünk, de jó kapcsolati hálót is tudunk építeni a cégen belül.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek