Így lehet a te munkahelyed is biztonságos!

Biztonságos munkahely

Vajon mit is jelent az, hogy biztonság? Biztonság a munkában, a munkahelyen? Olyan megfoghatatlannak tűnik mindez, egészen addig, amíg az 5S módszer színre nem lép. Ugyanis valójában a biztonság megteremtése egyet jelent a munkahelyi környezet, légkör teljes átalakulásával, egy vadonatúj, inspiratív közeg megteremtésével.

A kulcs az átláthatóság?

Tulajdonképpen igen. Egészen pontosan a lényeg egy olyan rendszer létrehozása, aminek az elemeit mindenki érti. Ha a munkahelyeden olyan padlójelölő szalag mutatja az utat, aminek a jelzése egyértelmű, az nagyban megkönnyítheti a tájékozódást, végül pedig ez fokozhatja a gyorsaságot, a hatékonyságot. A rendszer tehát működésbe lép, segítve ezzel a dolgozók munkáját, kommunikációját, együttműködését. Ennyire sokat jelent az, ha átláthatatlan tényezők helyett egy olyan jelölőrendszer kap teret, ami egyértelmű, pillanatok alatt értelmezhető, tehát a jelenléte biztonságot ad. Hiszen, hogy a fenti dilemmára is válaszként szolgáljunk, a biztonság, mint állapot, sokféleképpen definiálható, de az biztos, hogy akkor bukkan fel először, amikor a körülmények egyértelműek, kiszámíthatóak, tervezhetőek, azaz rendszerben léteznek.

A biztonság megingásához, egyúttal a bizonytalanság érzetének feltűnéséhez az olyan átláthatatlan, kalkulálhatatlan tényezők járulhatnak hozzá, amik leginkább káoszt, egyúttal rendetlenséget szülnek. Ha nincsen rend, az azt is jelenti, hogy nincsen közös cél, nincsen egy követhető koncepció, és nincsen belülről fakadó inspiráció, ami egyébként a motivációnál sokkal erőteljesebb. Ebben az egészben az a legjobb, hogy a biztonságos közeg megvalósítása egyáltalán nem komoly kihívás, éppen ellenkezőleg!

Egyetlen matricával kezdődik minden?

Viccesen így is fogalmazhatunk, igen, hiszen a padlómatrica a kezdetet is jelölheti. Valami újnak a kezdetét, bevezetését, a rendszer részleteinek kidolgozását, azaz a gyártás egy teljesen új alapokon nyugvó működtetését, ahol a cél a fenntarthatóság, a biztonság, és persze a hatékonyság, amit nem a kényszer, hanem a lelkesedés generál.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek