Hogyan legyen tetszetős a LinkedIn-ünk?

Egy ideje már fejvadászattal foglalkozom. A LinkedIn munkaeszköz számomra, minden nap keresek rajta potenciális jelölteket. Ugyanúgy, mint az önéletrajzoknál, itt is vannak tipikus hibák. Persze alapvetően nem mindenki azért van fent a LinkedIn-en, hogy állást találjon. Szakmai hálózatot épít, partnereket keres, stb.

De azért valljuk be, örülünk, ha egy jó ajánlattal megtalálnak minket itt. Éppen ezért érdemes megfelelően kitölteni a profilt. Itt nem érvényes az, hogy minél tömörebben, áttekinthetőbben, kevés oldalban írjuk meg.

Itt az a jó, hogy a HR-es, a recruiter, vagy a menedzser egy kattintással válogathat abból, hogy mi érdekli a pályafutásunkból. Ezért érdemes nem csak a fő szakterületünkhöz releváns pozíciókat is beírni. A pozíciókat pedig részletezni, nagyon pontosan leírni, hogy mivel foglalkoztunk. Érdemes kifejteni az eredményeinket, sikeres projekteket, kiemelkedő tervszámok elérését.

Írhatjuk angolul és magyarul is. Az angol kicsit professzionálisabb, illetve jobb eséllyel találnak meg külföldi lehetőpégek is minket.

Sokszor megkereshetnek minket üzenetben. Én nagyon becsülöm, ha reagál egy jelölt. A tendencia az, hogy csak visszaigazolják a jelölést, de az írt üzenetre nem reagálnak az emberek. Így aztán lehet, hogy álmaik ajánlatáról maradnak le. De nekem is jó visszajelzés az illetőről. Egy illedelmes elutasító, megköszönő levél a legjobb amit ilyenkor tehetünk szerintem. Illetve ami nem csak a toborzónak, de ismerőseinknek is hatalmas segítség, ha ajánlunk valakit. Nekünk csak egy kattintás, pár billentyű, de lehet hogy a cimboránk élete állását látná abban, ami minket nem érdekel J

Nagyon jó állásajánlatok vannak az oldalon. A hírfolyamban és az álláskereső modulban is. Érdemes böngészni.

Nektek mi a véleményetek a LinkedInről? És hogy tetszik az új felület? írjátok meg nekünk kommentben!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek