Mikor érdemes használni a Linkedin „Easy Apply” funkcióját?

Mindig kitalálnak egy csomó újdonságot a Linkedinen. Mind álláskereső, mind toborzói oldalról. Van egy Easy Apply (egyszerű jelentkezés) nevű funkció, amivel tényleg gyorsan, szinte egy kattintással tudunk jelentkezni a meghirdetett állásra, és direktben, a magát a pozíciót meghirdető toborzóhoz. Ez mind szép és jó, (tényleg az), de lehetnek hátulűtői is. Úgyhogy most összegyűjtöttük nektek, hogy mikor / milyen körülmények között érdemes használni ezt a funkciót.

  • Ha a profilunk megfelelő foormában van. Az se jó, ha telepakoljuk midnenfélével a szöveges részeket, és a kulcsszavakat/skilleket is túltoljuk. Az a lényeg, hogy amikor a toborzó az Easy Apply-on keresztül érkező jelölteket nézi, akkor nagyon rá van fókuszálva a megfelelő kulcszsavakra, ezért csak akkor érdemes használni ezt, ha tényleg „erős match” vagyunk az adott pozícióra.
  • Ha nem az álom munkánkról van szó. Ha csak néha nézelődünk, kíváncsiak vagyunk más cégekre, akkor jó ez a funkció. Az energiáink nagy részét a valóban álom munkának tűnő melókra történő pályázással töltjük, de néha bedobunk máshova is egy easy apply-t, aztán hátha lesz belőle valami
  • Ha van egy nagyon penge CV-nk. A funkció megengedi, hogy csatoljunk önéletrajzot. Ha van egy jó általános CV-nk, akkor a gyengébb profilunkat kiválthatjuk ezzel.
  • Ha nem akarunk nagyon nagy karrierváltást véghez vinni. Ha azt tervezzük, hogy nagyon más irányba tereljük a szakmai pályafutásunkat, akkor abba sok gondolkodás ment bele. Valószínűleg egy ilyen lépést nem egy szimpla gombnyomással kell megoldanunk 🙂
  • Ha nincs időnk. Ilyen is van, nem kell magyaráznom ezt 🙂

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek