Miért kell akkor is frissíteni a Linkedin profilunkat, amikor nem keresünk állást?

Az életünk során nagyon sok mindent kell frissíteni. A kocsinkat, a ruhánkat, a profilképünket. A Linkedin profilunk ugyan ilyen. Ahogy haladunk előre az életünkben, úgy „használódik” el a profilunk is. Attól függően, hogy éppen hol járunk a karrierünkben, mindig érdemes apró módosításokat csinálnunk rajta. Ha keresünk, ha nem keresünk…

A nyilvánvaló ok, amivel ti is tisztában vagytok az az, hogy az update profil segít a jobb állások megtalálásában és a networking-ben. Akkor is, ha csak néha szétnézünk, ha nagyon el akarunk helyezkedni valahol, vagy csak úgy várjuk, hogy megtaláljon minket a jó lehetőség.

A lényeg, hogy a jól megcsinált Linkedin profil már önmagában egy sokkal vonzzóbb jelöltté tesz minket, hiszen igényességet, aktivitást sugall. Nem beszélve arról, hogy a kettővel korábbi pozíciónk lehet, hogy nem lesz nekik érdekes annyira, mint a legfrissebb, és nem keresnek meg minket álmaink lehetőségével.

A nem annyira nyilvánvaló ok pedig az, hogy sokkal könnyebben nyomon tudjuk követni a fejlődésünket, tudjuk, hogy honnan kezdtük, és hova jutottunk el. Ez már önmagában jó, és ráadásul lesz is mindig egy kiindulási pontunk az önéletrajzunkhoz. És nem kell mindig megjegyezgetni, hogy melyik év melyik hónapjában kezdtünk valahol dolgozni.

A másik dolog pedig az, hogy érdemes beleírni azokat a plusz dolgokat is, amik nem feltétlenül tartoznak szigorúan véve a munkakörünkhöz, mert nagyon sokszor ez különböztet meg minket a többi hasonló pozícióban levő jelölttől.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek