Erős skill-set, főleg vezetők számára

Ezeknek a pontoknak egy része vagy egésze nem csak vezetőknek hasznos. De egy igazán sikeres vezetőnek a személyiségét / viselkedését ezek általában jellemzik. Nézzük hát, mi segíthet minket a karrierünk során!

  1. Tudjuk, hogy kik vagyunk a folyamatban. Ki vagyok én, hogy meghozzam ezt a döntést? Hogy elvállaljam ezt? Hogy így beszéljek? Hogy ezt csináljam? Hogy így csináljam? Kritikus, hogy értsük, pontosan kik és legföképp miért vagyunk ott, ahol éppen vagyunk.
  2. A kivitelezés nagyon fontos. Ahhoz, hogy eljussunk A-ból B-be a karrierünkben, kell egy nagy adag ambíció, tehetség, és egy sor dolog, de kell egy jó terv is arra, hogy hogyan vitelezzük ki ezt!
  3. Tudnunk kell, hogyan mozog a pénz. Bármilyen szektorról is beszéljünk, értenünk kell az alapvető pénzügyi folyamatokat, mert akkor fogjuk megérteni a többi ember működését, és motivációját is.
  4. Legyen több féle tapasztalatunk. Jó, ha nem csak egy féle feladatra specializálódunk, mert egy jó vezetőnek általában széles rálátása van különböző üzleti vagy egyéb szakmai területekre is.
  5. Jól kell tudni működni olyan közegben, ahol sokféle kultúra és sokféle generáció találkozik.
  6. Ha akadályba ütközünk, akkor tudnunk kell más irányból megközelíteni a problémákat.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek