6 tipp az álláskereséshez a járvány ideje alatt

Jogosan merül fel sokakban a kérdés, hogy milesz most. Leépítések, kényszerszabadságok, táppénzek, home office…. Nehéz az átállás a cégeknek is, és nem is fogja minden cég túlélni. Kétségbe kell esnünk? Nem is kell küldeni jelentkezést sehova, mert úgyse vesznek fel sehova embereket? Mit érdemes fontolóra venni ilyenkor?

  1. Tényleg fontos most váltanunk? Ha megtehetjük, hogy várjunk egy kicsit, akkor inkább ne most ugorjunk bele egy bizonytalan váltásba. Ha épp nincs állásunk, akkor most érjük be ideiglenesen bármivel, amire felvesznek minket, most nem fogunk tudni válogatni.
  2. Online network. Most minden rendezvény le van fújva, ezért kénytelenek leszünk az online térben kapcsolatot tartani szakmai közösségekkel. Szokjuk meg ezt.
  3. Tartsuk melegen az ajánlatokat. Ha már megtörtént egy ajánlatadás a részünkre, vagy nagyon jó élményei voltak mindkét félnek a kiválasztási folyamat során, akkor tartsuk melegen ezeket a kapcsolatokat, ha lecsendesedik a helyzet, jó lesz felhívni újra ezeket a cégeket valószínűleg.
  4. Kövessük nyomon a nagyobb cégeket, legyünk képben a munkaerő-piaci eseményekkel, hogy jobban értsük, mi zajlik most a cégekben, mit miért tesznek. Egy interjún jó benyomást tehetünk, ha átérezzük és megértjük a cégek nehézségeit.
  5. Használjuk ki a lassuló piacot arra, hogy átgondoljuk, mit szeretnénk. Normál esetben gyakran elkapkodjuk a váltást, ugrunk az első jó alkalomra. Most tényleg higgadtan át tudjuk gondolni azt, hogy mire van valóban szükségünk.
  6. Önfejlesztés. Ha otthonról kell dolgozni, ne adj isten leépítenek minket, a semmittevésnél sokkal jobb, ha megpróbáljuk fejleszteni magunkat otthon. Az interneten keresztül már nagyon sok mindent meg lehet tanulni, vagy készségeket fejleszteni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek