5 mondat, amit mindenki szeret hallani a munkahelyén

Hányszor éreztük már úgy, hogy jól esne, ha megdicsérnének a kollégák valamiért, vagy eszükbe jutna a születésnapunk, vagy egyszerűen csak megkérdezik, hogy hogy érezzük magunkat? Ezek a dolgok fontosak a munkahelyi kapcsolatok kialakítása során.

  1. Szép munka!: Befejeztünk egy javaslatot vagy jelentést, amit 10 hosszú napig (és éjszakáig) tartott összerakni. Vért izzadtunk, hogy megfelelő legyen, szívünket lelkünket beletettük, és nagyon izgulunk, hogy jó legyen. Mégsem tűnik fel ez senkinek. Az egyetlen, amit kapunk, az egy e-mail a főnökünktől, hogy „köszi”. Azért az embernek jól esik, ha elismeri a főnöke, megdicséri, megköszöni a munkáját, stb. De néha még nagyobb elismerés tud lenni, ha a kollégáktól kapjuk ugyanezt. Megértik, hogy nem volt egyszerű, és sok munka volt vele. Ez vitathatatlanul pozitív, és segít a munkahelyi morál építésében.
  2. Segíthetek?: Szintén a vért izzadás állapotában vagyunk. Megszakadunk, de akkor se haladunk, egyszerűen nem megy. És közben még mást is kéne csinálni… Ja meg van egy meeting is mindjárt. Sose lesz vége a napnak. Bezzeg a Bélának semmi dolga, csak papírgolyókat dobál a kukába kínjában, annyira unja magát… Nem vagyunk inkompetensek a munkákban, és más sem gondolja rólunk. De valljuk be, jól esne ha valaki odajönne és felajánlaná a segítségét nem? Még ha vissza is utasítjuk, nem fogadjuk el, akkor is jól esne…
  3. Köszönöm a segítséged!: Nem csak, hogy mi végezzük el a munka nagy részét, de még a másét is mi csináljuk néha, mert annyira de annyira jó fejek vagyunk. Nem bánjuk, mert bírjuk a kollégát, és tudjuk, hogy neki mennyire fontos, hogy kész legyen. Bent maradunk fél 5 helyett fél 7-ig, csak hogy meglegyen. Aztán meg is dicsérték érte, hogy milyen jó lett. Ugye egy „köszönöm, hogy segítettél” jól esett volna nem?
  4. Minden rendben? Alvás-megvonásban szenvedünk, állandóan túlórázunk, magánéleti problémáink vannak, és még a főnökünk is piszkál minket. Lehet, hogy nem is akarunk beszélni róla, de lehet, hogy nagyon ki kéne adni magunkból. Tök jó lenne, ha valaki odajönne és megkérdezné, hogy mi a helyzet, hogy érezzük magunkat…
  5. Van kedved velem ebédelni/inni egy kávét?: Még a leginkább introvertált embereknek is jól esik, ha megkérdezik ezt tőlük. Elvégre napi 8 órát együtt vagyunk a többiekkel. Néha belefér egy kávé, vagy meló után egy sör a srácokkal, vagy egy koktél a csajokkal nem? Maga a gesztus, hogy az ember szívesen tölt egy kis időt munka közben velünk, jó érzés. és kell is néha.

Ti mivel egészítenétek ki a listát? Mit szeretnétek hallani a kollégáktól gyakrabban? Írjátok meg nekünk!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek