Hogy mondjuk le a munkát ha reggelre megbetegszünk?

Van az az érzés, amikor egyszer csak reggelre összeomlik a rendszer. Alig bírjuk kinyitni a szemünket, úgy érezzük, mintha agyon vertek volna minket, fáj a fejünk, izzadunk és fázunk egyszerre, és minden egyéb tünet, ami ilyenkor előfordulhat. (Nem, nem a másnaposságra gondolok).

Mi az első gondolatunk ilyenkor? Az hogy nem megyünk be dolgozni. Aztán jön a felismerés, hogy elég gáz reggel szólni egy órával munka előtt, hogy nem megyünk. De jó lenne azért… De akkor azt hiszi majd a főnök, hogy csak lógni akarunk.

Na jó, inkább bemegyünk, majd kihordjuk lábon, jó lesz az úgy.

Nem! Nem lesz jó. Az egészség mindennél fontosabb. És a kollégákat is roppantul zavarja a folyamatos köhögés, szipogás, tüsszögés, nem is beszélve a megfertőzésről…

Na de akkor hogy oldjuk meg a helyzetet? Itt egy minta e-mail!

 

„Kedves Főnök!

Annak ellenére, hogy igyekeztem vigyázni magamra, és kibekkelni az influenza-szezont, ma reggel úgy ébredtem, hogy borzalmasan érzem magam. Ezért szeretnék ma itthon maradni, kipihenni magam, és leginkább nem terjeszteni a bacikat a többiek között.

X.Y. kollégám tud az YX feladat kapcsán segíteni, hogyha nagyon fontos. Ha mégsem, akkor amint visszatértem azonnal befejezem. (Ha van lehetőség otthonról dolgozni, akkor természetesen megcsinálom) 

Bízom benne, hogy [szerdán] már fogok tudni menni, de ha változás lenne mindenképpen tájékoztatlak.

Köszönöm a megértésed, és minden jót kívánok addig is!”

 

A lényeg, hogy legyünk őszinték, és ne bonyolítsuk túl a dolgot. És ne fárasszuk a főnököt fölösleges részletekkel.

De ti, kedves olvasóim, maradjatok egészségesek 🙂

2 thoughts on “Hogy mondjuk le a munkát ha reggelre megbetegszünk?”

  1. Hát én így szoktam simán SMS-ben:

    Én: Lerobbantam reggelre.
    Főnök: OK.

    Ennyi… 😀

  2. Amúgy én dolgozni se mennék olyan helyre, ahol ilyen körbenyalós emailt kell írni a főnöknek, mint a posztban való minta.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek