Mit rontanak el a nagy kék közösségi portálnál interjúzók?

A következő cikk témáját az egyik legnagyobb közösségi portálnál dolgozó HR-es cikke ihlette. Igen. Kék a logója, F-fel kezdődik, és acebook-al végződik 🙂 Nagyon sokan akarnak ott dolgozni, mivel a világ egyik legnagyobb cége. De nézzük, hogy miket javaslona az ottani HR-es a jelölteknek.

  1. Ne legyenek felkészületlenek. Mi a véleménye a Piactér funkcióról? Hát nem tudom, még sosem használtam. Megértené a HR-es, ha ez egy vállalati termék lenne, és még nem találkozott vele a jelölt, de ez egy fogyasztói termék, ami ráadásul ingyenes. Na most ha ennyi energiát nem fektetett az illető a pályázatába, akkor mit is keres itt?
  2. Ne legyenek fásultak. A jelölt egy termékmenedzseri pozícióra jelentkezett. Miért szeretne a Fbooknál dolgozni? Igazából egy recruiter keresett meg, és gondoltam, miért ne? Hát ha ennyi lelkesedés és „tűz” nincs az emberben, akkor ne is jöjjön ide egy ilyen harmatgyenge indoklással.
  3. Fókuszáljanak a megfelelő dolgokra. Mindenképp emeljük ki, hogy hogyan tudnánk a céget valamiben előrébb juttatni, és ne csak azt hogy a magasabb fizu meg a presztízs érdekel minket. Mindenki olyannal szeretne együtt dolgozni, aki szeretné is csinálni a dolgokat, és tanulni akar, és nem csak magával, de a csapattal is foglalkozik.
  4. Ismerjék önmagukat. Amikor azt mondják, hogy sorolj fel 3 gyengeségedet, akkor azt nem azért teszik, mert unatkoznak, hanem azért, mert felmérik azt, hogy mennyire ismered magad, és hogy tudják, mivel kell majd foglalkozniuk, és fejleszteni rajtad, ha belépsz a szervezetbe.
  5. A kérdésre, és ne csak a kérdésre válaszoljanak. A jó jelölt nem csak a kérdésre válaszol. Persze az a lényeg, hogy az egyértelműen feltett kérdésre válaszoljunk. De mögé is kell látni a dolgoknak, mert mindent okkal kérdeznek. Nem csak a nyilvánvaló választ várják, hanem vizsgálják azt is, hogy hogyan válaszolunk, és milyen a gondolkodásunk, tudunk-e logikusan válaszolni, érvelni, összetetten gondolkodni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek