Mit kérjünk, ha nem fizetésemelést?

Nem mindig, sőt inkább nagyon ritkán van lehetőség fizetésemelésre. De más jellegű dolgokban is lehet hozzájárulást kérni a cégtől. Egészen sok féle opció van, bár tudom, a nagy részéből úgy se lesz semmi, de ha meg sem próbáljuk, akkor biztosan nem lesz tényleg semmi belőle 🙂

Megpróbálhatunk képzésre és fejlesztésre benevezni. Egy fizetésemelést nehéz elintézni, de lehet, hogy könnyebben fognak inkább elküldeni egy oktatásra vagy tréningre minket. Az ilyen lehetőségeket sokan nyűgnek tartják, ám nem gondolom, hogy bármilyen tudásbeli befektetés hátrányos lenne. Ha van ilyen lehetőség, használjuk ki, hiszen többek leszünk. Ha van konkrét képzés, ami érdekelne minket, akkor pedig jelezzük a vezetőségnek, és legyen jól megfogalmazott tervünk arra, hogy miért is lesz jó a cégnek, ha elküld minket oda.

Ugyanez a helyzet az iskolával. Ezzel már jobban lehet kampányolni, mert bár egy szakképzés vagy akár egy diploma nem olcsó, de akár évekre is oda tud kötni a cég magához minket vele. Pont emiatt kell nagyon jól átgondolni, de ha nincs pénzünk diplomára, viszont így meg tudjuk oldani, akkor lehet, hogy megéri.

Kérhetünk akár szabadnapot is (az éves kereten felül) Hiszen így több pénzbe nem fogunk kerülni, de ha megérdemeljük, és szükséges a motivációnk fenntartásához, akkor mondjuk meg, hogy kell szabadnap.

Ezen felül még a lakhatási támogatás lehet bizonyos esetekben opció. Lényegében ez egy adható juttatás, és kvázi olyan, mintha fizetne a cég nekünk, de ez egy X összegig adómentes, tehát olcsóbban tud nekünk pénzt adni a munkáltató. Azonban ebben az esetben meg kell felelni egy sor elvárásnak.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek