7 tipp a bértárgyaláshoz

Ez a bejegyzés most arra az eseter vonatkozik, amikor a jelenlegi helyünkön szeretnénk magasabb fizetést kiharcolni magunknak. Elég rémisztő lehet, és nem is meri megtenni mindenki. Azonban ha ezt a 10 tippet észben tartjuk, akkor lehet, hogy könnyebb lesz a dolgunk 🙂

Legyünk meggyőzők: Az erőszakosság nem visz előre. Inkább próbáljuk meggyőzni azzal, hogy milyen előnnyel jár neki és a cég számára, ha többet fizet nekünk.

Célozzunk magasra, de legyünk realisták: Ne akarjunk túllőni a célon, de sugározzunk ambíciót 🙂

Kezdjünk a megfelelő hangsúllyal: Kerüljük az ultimátumokat, fenyegetéseket, és egyéb hasonlókat. Úgy kezdjük a beszégletést, hogy érezze a főnökünk, hogy most végig kell hallgatnia és megértenie minket, de azt is tudassuk vele, hogy fordítva is elvárhatja ezt tőlünk, és meghallgatjuk az érveit, indokait, meglátásait.

Tisztázzuk az érdekeinket: A kompenzációnak egy sor igényt ki kell elégítenie, ami nem csak az alapbért jelenti. Godnolkohatunk másban is. Profit megosztás, részvény, bónusz, nagyobb felelősség és elismerés, előléptetés, fizetett szabadság, vagy rugalmasabb munkaórák.

Következtessünk a főnök érdekeire: Ezt azért annyira nem nehéz kikövetkeztetni, úgyhogy mindenképp úgy kell kerekíteni a mondanivalónkat, hogy legyen kapcsolódási pont az ő érdekeivel.

Több opcióval álljunk elő: Könnyítsük meg a dolgát, és legyenek egyéb javaslataink is, ne neki kelljen túl sokat gondolkodni.

Objektív indokok: Ha van pontos, megalapozott információnk arról, hogy a versenytársak menynit fizetnek ugyanilyen munkáért, akkor sokkal könnyebb meggyőzni az illetékest, mint ennél jóval soft-abb indokokkal.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek