8 tipp, hogy hogyan jussunk át egy „ATS szűrő Bot-on”

Na de mi a fene az? Az ATS az „Applicant Tracking System”, vagyis az a rendszer, amit egy vállalat használ az álláspályázatok/jelöltek kezelésére, adminisztrálására. Ma már nagyon sok helyen mesterséges intelligencia szűri a bejelentkező pályázatokat és önéletrajzokat. Különböző algoritmusok keresnek kulcsszavakat, mintázatokat az anyagainkban, és csak a legmegfelelőbbeket továbbítják a HR felé. Ezeken nehéz lehet túljutni, de írunk pár tippet nektek, hogyan növelhetitetk az esélyeiteket.

  1. Olyan pozíciókra jelentkezzünk, ahol a legtöbb elvárásnak megfelelünk. A bot-ok ezeket próbálják match-elni elsősorban.
  2. Ne jelentkezzünk egyszerre sok pozícióra az adott cégnél. Nagyon sok ilyen jelentkezőt látok a saját cégünknél is, akiknek már fejből vágom a nevét. Egy számítógép pedig még könnyebben megjegyzi, és spam-ként kezeli majd ezeket a pályázatokat.
  3. A kulcs-információk legyenek benne a CV-ben, és legyenk könnyen megtalálhatók (szabad szemmel is)
  4. Ezeket a kulcsszavakat ne csak úgy írjuk bele listaként, hanem helyezzük őket kontextusba. A kontextus nélküli kulcsszavakat gyenge információként kezelik a bot-ok, és felfedezik, hogy azok „csak úgy oda lettek biggyesztve”
  5. Ne próbáljuk meg átverni a bot-okat. Higgyétek el, nem lehet. Nem az a lényeg, hogy hazudjatok nekik, hanem hogy nekik is megfelelő anyagot rakjatok össze.
  6. Válasszuk a megfelelő fájltípust (amit kérnek)
  7. Robotok és Emberek által is könnyen átnézhető CV-t kell csinálni, ne legyen túlzsúfolva.
  8. Ne használjunk túl sok szerkesztést és fancy desing elemeket.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek