Miért előnyösebb a kiszervezett vállalati IT? A szakértő válaszol

Az informatikai feladatok kiszervezése a legtöbb magyarországi cégnél költségcsökkentési döntés, amely önmagában is jótékony hatással van a cégek működésére. Azonban számos olyan előnye van az IT outsourcingnak, amelyekről keveset hallunk – pedig Téglás András, a Systemfarmer Zrt. cégvezetője szerint legalább olyan fontosak, mint a költségoptimalizálás.

„Érthető, hogy a vállalatok a kiszervezéssel elsősorban spórolni szeretnének, hiszen ez is egy fontos szempont, ha valaki külsős informatikai szolgáltatót választ. Viszont nemcsak a költségek oldaláról érdemes megközelíteni a kérdést – mutat rá Téglás András, aki 2005-ben alapította a Systemfarmer-t 

Az elmúlt 15 évben a cég a klasszikus rendszergazdai szolgáltatásokat túlnőve Magyarország egyik legprofibb felhőszakértőjévé váltA Systemfarmer csapata több mint 500 ügyfélnek segített a digitális átalakulásban az évek során. 

„A kiszervezés egyik legnagyobb hozadéka, hogy a cégek szaktudáshoz és képességekhez férhetnek hozzá, amelyek az ő hatékonyságuk szolgálatában állnak. A specialisták az IT szektorban is az ügynökségek, külső szolgáltatók oldalán ülnek, akik lépést tartanak a legfrissebb trendekkel, ismerik a legújabb iparági gyakorlatokat. Mi a Systemfarmer Zrt.-nél erős Microsoft kompetenciával rendelkezünk, számos díjat elnyertünk, és munkatársainktól is elvárjuk, hogy megszerezzék saját területük Microsoft vizsgáit és naprakészek legyenek.” 

A szaktudás azonban nem minden – emeli ki a Systemfarmer Zrt. cégvezetője, aki a hatékonyságnövelést, a kockázatcsökkentést és a jobb vezetői döntéshozást is további előnyökként emeli ki. 

Rendszergazda szolgáltatásunkkal segítünk megtalálni az adott cég üzleti céljaival harmóniában álló infrastruktúrát, bevezetjük és karban is tartjuk a megtervezett rendszert. Minden olyan feladatot leveszünk a vállalat alkalmazottjainak, vezetőinek a válláról, amelyek napi szinten órákat vesznek el a munkaidőből. Ha a munkatársak a valós feladataikra koncentrálnak, akkor a cég versenyképessége is növekszik. Egy új igény felmerülésekor van kihez fordulni, aki segít a megfelelő döntést meghozni, legyen szó szoftverberuházásról vagy az iroda felhőbe költöztetéséről. Természetesen, végső soron egy IT szakértő költségek tekintetében is a lehető legjobb megoldást tudja javasolni, ezért nem utolsó sorban az informatikai kiadások optimalizálása is lényeges szempont.” 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek