Alkalmi munka – elkötelezettség nélkül

Mindenki megteheti azt, amit Bettina

Bettina hónapok óta alkalmi munkák után kutatott, hogy online marketingesként pénzt keressen az egyetemi tanulmányai mellett. Jelentkezett marketinggel foglalkozó cégekhez, és folyamatosan figyelemmel kísérte az álláshirdetési portálokon közzétett lehetőségeket. Sajnos semmit sem talált. A legtöbb helyen teljes munkaidős pozíciók betöltésére kerestek embereket, vagy éppen kiemelkedő tapasztalatot vártak el. Amikor már majdnem feladta a keresést, elé került egy magyar szakemberkereső start-up – a Qjob.hu, amely egy új lehetőséget kínált számára.

A portálon azonnal kiderül, hogy könnyedén szerezhet, akár diákként akár szakemberként is alkalmi megbízásokat. A munkák között vannak olyanok, amelyek képzettséget és tapasztalatot egyáltalán nem igényelnek, míg olyanok is, amelyek mindkettőt igénylik. Ennek a lehetőségnek köszönhetően alkalmi munkák vállalhatóak, elkötelezettség nélkül. Könnyedén lehet megbízásokat találni, csupán egy rövid, néhány lépésből álló regisztrációra van szükség.

Bettina élt is a lehetőséggel, és néhány nap múlva már dolgozott is az első megbízásán. A pozitív értékeléseknek köszönhetően pedig sorra érkeztek az újabb és újabb megkeresések. Az új lehetőségnek köszönhetően elérte, hogy pár hét leforgása alatt már nem alkalmi munkát keresett, hanem válogatott a megnyíló lehetőségek között.

Az alkalmi munkákat kínáló oldalak a gazdaság fellendüléséhez is hozzájárulnak

Ezek az alkalmi munkákat kínáló oldalak a gazdaság fellendüléséhez is hozzájárulnak, hiszen a járvány idején is segítettek az álláskeresőknek. Ráadásul számos online munka is megtalálható a felületeken, így még a szigorítások sem akadályozták a munkavégzést. Mivel elkötelezettség nélkül vállalhatóak az alkalmi munkák, a munkavállalók akkor dolgoznak, amikor éppen ráérnek. Ez a lehetőség bátran használható vállalkozás indításához, ügyfélkör bővítéséhez, valamint extra bevétel szerzéséhez. Az alkalmi munkák lehetnek olyanok, amelyek szaktudást igényelnek, azonban olyanok is lehetnek, melyek a háztartásokat szolgálják ki, például a bevásárlással.

Általában egy rövid regisztráció, és profil létrehozása után már egyszerűen használhatóak ezek az oldalak. Ezután azonnal lehet böngészni a közzétett, naponta frissülő feladatok és munkalehetőségek között. A felületük letisztult és egyszerű, így könnyen használhatóak. Érdemes rendszeresen visszanézni az alkalmi munkákat kínáló oldalakra, hiszen az ott szerepló munkalehetőségek folyamatosan frissülnek. Az alkalmi munkalehetőségek leírásai tartalmazzák a pontos feladatot és világosan a kéréseket, elvárásokat. Emiatt a megbízások kiválasztása előtt mindenképpen alaposan végig kell olvasni a feladatok leírását. Ha sikerült kiválasztani a leginkább ideális alkalmi munkalehetőséget, nincs más hátra, mint a megállapodás megkötése, a feladat elvégzése, valamint a munkadíj kifizetése.

Az egyre népszerűbb Qjob.hu szakemberkereső oldalon már több mint 20 ezer szakember regisztrált, így mindenképp érdemes csatlakozni hozzájuk!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek

Driveral sofőr állásDriveral sofőr állás

A világban zajló események sok ember korábbi életét törték derékba. Sokan veszítették el az állásukat, a helyzet bizonytalansága miatt. Egyes ágazatokban, egyre drasztikusabb méreteket ölt a szakemberhiány. A sofőrhiány is