A megfelelő védősisak beszerzése a munkaadók érdeke is

Védősisak

 

A munkavédelmi felszereléseket sokan csak a munkavállalók érdekének tartják, és bár igaz, hogy legfőbb céljuk a biztonságos munkavégzés biztosítása, ám üzleti szempontból is érdemes erre nagy hangsúlyt fektetni! Egyetlen védősisak vagy fejvédő beszerzése is nagyban támogatja a munkavállaló biztonságos munkavégzését, ami hozzájárul a vállalkozás produktivitásához is.

A munkahelyi balesetek csökkentése a hatékonyság kulcsa

Az iparban, üzemekben dolgozó munkavállalók megannyi veszélynek vannak kitéve a mindennapi munkavégzés során. Mechanikai ütések, extrém hőhatások, repülő szilánkok, veszélyes vegyi anyagok fröccsenése – ezek mind olyan rizikófaktorok, amik komoly sérüléseket, akár maradandó károkat is tudnak okozni.

A munkahelyi baleset pedig egyben a munkaerő kiesésével, a teljesítmény romlásával is járnak, nem beszélve arról, hogy az önmagukat kevéssé biztonságban érző munkavállalók nem is tudnak (vagy mernek) a legnagyobb produktivitással dolgozni. Ezekre azonban mind megoldást jelent a védősisak vagy fejvédő viselete, ami így egyúttal a biztonságos és hatékony munkavégzés záloga is lesz.

Szempontok a megfelelő védősisak kiválasztásához

Természetesen az elsődleges és legfőbb szempont mindig a biztonság kell, hogy legyen. Védősisak vásárlásakor bőven megéri a prémium kategóriát előnyben részesíteni, ezek ugyanis tartósságukban és megbízhatóságukban is messze túlmutatnak az olcsóbb, kevésbé minőségi darabokon.

Fontos azonban a megfelelő kényelmi faktor is, ez segíti elő ugyanis a munkavállalók könnyed, szabad mozgását. A komfort tehát egyben a hatékonyság szempontjából is releváns, ráadásul a fokozott kényelemmel a dolgozók motivációja, munkakedve is jelentősen növelhető.

Manapság ráadásul a gyártók a designt is szem előtt tartják, így olyan fejvédők és védősisakok kerülnek a piacra, amit nem csak kötelezettségből, de még szívesen is viselnek a dolgozók.

A megfelelő fejvédő mellett a tartozékokra is ügyelni kell

Egy minőségi fejvédő hosszú időn keresztül biztosít védelmet, ám a tartozékaira is gondot kell fordítani mind komfort, mind biztonság szempontjából. Tipikusan ilyen például a védősisak izzadságfelszívó pántja, valamint nyakvédő része, amit időről időre le kell cserélni, hogy a továbbiakban is megbízhatóan tudja betölteni a funkcióját.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek