Klasszikus „ködösítések” az állásinterjún (munkáltatói oldalról)

Az állásinterjúkon gyakran akarják jobbnak eladni a pozíciót nekünk, mint amilyen az valójában. De lehet, hogy egyszerűen csak félreértjük, amikor bemutatják nekünk a helyet. Sok minden előfordulhat. A lényeg, hogy mindent kezeljünk fenntartásokkal, és próbáljuk több szemszögből értelmezni a hallottakat!

  1. „Mi általában addig dolgozunk, amíg nincs kész a munka”

Pozitív értelmezés: Rugalmas munkavégzést ajánlunk, tehát ha hamarabb befejezed a feladatodat, akkor a vártnál korábban is hazamehetsz.

Negatív értelmezés: Arra számítunk, hogy ha kell, akkor vállalj sok túlórát.

  1. „Mi itt nagyon jól érezzük magunkat együtt”

Pozitív értelmezés: Egy jól összeszokott csapatunk van, ami befogadó és nyitott az új csapattagok felé, és könnyen be lehet illeszkedni.

Negatív értelmezés: Itt nagyon meghatározott a csapat hozzáállása, és neked kell majd alkalmazkodni hozzánk, hogyha be szeretnél illeszkedni.

  1. „Nálunk mindenki csapatjátékos !”

Pozitív értelmezés: Nálunk mindenki kiveszi a részét a munkából, és együtt dolgozunk a célok elérésért. Mindig segítjük a kollégákat.

Negatív értelmezés: Itt minden meg van osztva. A siker és a kudarc is. Ha egy kicsit is önálló vagy, esetleg hajt a versenyszellem, akkor nem fogod jól érezni magad.

  1. „Mi gyakran adunk építő jellegű kritikát, visszajelzést!”

Pozitív értelmezés: Mi az egyéni és a vállalati szintű fejlődést is kiemelten fontosnak tartjuk. Ezért olyan embert keresünk, aki nyitott az építő jellegű, tiszteletteljes kritika fogadására, és megfogalmazására is.

Negatív értelmezés: Vastag bőr kell az arcodra, hogy itt dolgozz, mert a vezetők, ügyfelek, kollégák folyamatosan kritizálhatnak majd.

  1. „Keményen dolgozó, terhelhető munkatársat keresünk!”

Pozitív értelmezés: Nekünk fontos, hogy ne unatkozzon a munkavállaló, és mindig legyen mit csinálnia, és a megfelelő kihívásokat tudjuk elé állítani.

Negatív értelmezés: Mi csak egy embert akarunk felvenni annyi munkára, amire igazából két ember kellene.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek