Kihez fordulhatunk munkahelyi ügyekkel, ha nem a HR-hez és a vezetőkhöz?

Vannak olyan helyzetek, amikor nem igazán tudunk fordulni a munkahelyen a vezetőnkhöz, vagy a HR-hez. Van ahol nincs is HR, vagy van, hogy a vezetőnkkel nem olyan a kapcsolatunk. Jogos a félelmünk, hogy vajon kivel fogunk egyezkedni egy cégen belüli átlépésről, egy fizetésemelésről, vagy bármilyen kényesebb témáról. Azért nincs veszve minden, lehet mással is elindulni a problémán 🙂

Ilyenkor kell belső szövetségeseket keresni. Olyan embert célszerű találni, aki ismeri a vállalati kultúrát, és lehetőség szerint a vezetőnket is. Egy régi motoros, aki esetleg tud segíteni az interperszonális problémák megoldásában.

Lehet ez egy kiválasztásért felelős csoportvezető, aki nem feltételnül a mi felettesünk, de ismerjük. A csoportvezetők általában szokták ismerni egymást, ezért fog tudni tippeket adni a helyzet megoldására.

Egy megbízható kollégánkkal is lehet csinálni ugyanezt. Nem feltétlenül a legjobb munkahelyi barátunkra gondolok, hanem aki mondjuk szakmailag is a toppon van, és jól ismeri a szervezetet. Nekik mindig adhatunk a véleményére.

Egy külsős szakértő is jól jöhet, ha van ismerősünk más cégnél, akkor beszélhetünk vele is. Az se baj, ha nem ismerős, de van közös ismerősünk. Hátha össze tud kötni 🙂

De ne feledkezzünk meg arról, hogy egy karrier coach, egy tréner, vagy akár egy pszichológus is tud segíteni az ügyben.

Ezen felül természetesen a család és a barátok is tudnak segíteni, de nem véletlenül ebben a sorrendben írtam a listát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

három × kettő =