Hogyan tedd professzionálissá a social media felületeidet anélkül, hogy kárt tennél magadnak

Nagyon sokat írtunk már a témában, de nem győzzük eleget hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy mit mutatsz magadból az interneten. Leírunk nektek most 10 tippet, hogy mit érdemes és mit nem érdemes csinálni. Azért tesszük ezt, mert még mindig nagyon sokan esnek ilyen hibákba J

  1. Legyünk tisztelettudóak. Alapvető illemtan érvényes az interneten is. Képzeld magad egy nagy tömeg közepére egy téren, és döntsd el, hogy beleordítanád-e az arcukba azt, amit kiírtál az előbb….
  2. Kerüld a politikai és vallási témákat. Persze ezeket nehéz megállni néha. Nem csak azért lehet káros ez, mert esetleg azért nem kerülünk be valamelyik céghez, mert egy illetékes meglátta, amiket kiírtunk, és esetleg nem ért vele egyet. Azért is gond lehet, mert arra következtethetnek, hogy szenzitív infókat/adatokat is nehezen fogunk tudni magunkban tartani…
  3. Legyünk jelen a Linkedin-en. Ne csak passzívan, egy félig kitöltött profillal, de legyünk aktívak. Az aktív user-eket szívesebben és hamarabb találják meg J
  4. Ne posztoljunk túl sok személyes tartalmat. Engem speciel nem érdekel, hogy miért vesztél össze a pasiddal/csajoddal. Köszi, de a szaftos részleteket tartsd meg magadnak. Nem profi, és nem is érdekel.
  5. Nyilvánossági beállítások. Ezeket is tanuljuk meg használni, nagyon sok féle opció létezik.
  6. Ha szívből gyűlöljük a munkánkat/munkáltatónkat, akkor se írogassunk ki a Facebook-ra hülyeségeket róla. Később meg fogja magát ez bosszulni.
  7. Semmit ne osszunk meg, ami a munkahelyünk működésével kapcsolatos, és nem nyilvános. Se adatokat, se számokat, se tendenciákat, se neveket, se semmit, ami bármilyen úton-módon káros lehet a cégre, vagy versenyelőnyhöz juttathatja a vetélytársakat.
  8. Ne posztolgassunk semmit munkaidőben. Szerintem ezt nem kell magyarázni, ha nem munkához kapcsolódó, akkor jogosan jöhet a kérdés, hogy miért van időd kirakni három tükörben pózolós szelfit az instára?
  9. Szakmai körökben nyugodtan társalogjunk. Semmi rossz nincs abban, ha konstruktív kommentelést csinálunk egy szakmai fórumon. Akár vitába is szállhatunk, amíg tudjuk ezt kulturáltan tenni.
  10. Ne érezzük azt, hogy mindig posztolgatni kell. Én speciel tényleg megőrülök, ha egy lány minden nap kirak egy ugyanolyan képet magáról… Uncsi. De ha a szakmázást tolja túl valaki a Linkedin-en, az is nagyon idegesítő tud lenni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek