6 jele annak, hogy készen állsz a saját vállalkozásod elindítására

A saját főnököd akarsz lenni? Király! De mielőtt felmondasz a full-time munkádból, fuss végig ezen a listán, és nézd meg, hogy megfelelsz-e mindennek!

  1. Van egy olyan ötleted, ami egy valós piaci rést fedne le. Nyilván nem célszerű a nyolcadik kávézót megnyitni az utcában. Ha egy igazán eredeti ötleted van, ami emberek valós problémáit oldja meg, jó úton jársz, de még mindig semmi nem biztos.
  2. Készen állsz mindent megtenni a sikerért. Sok ember azért akar vállalkozó lenni, hogy azt csinálja, amit szeret. Azonban cégtulajdonosként minden másért is te leszel a felelős, ami a vállalkozósdival jár.
  3. Tudod, hogy mikor kell szakértőket hívni. Ha nem akarsz mindent te csinálni, muszáj lesz növekedned, vagy kiszervezned. Amúgy se tudsz magadnak könyvelni, és lehet, hogy a marketinghez sem értesz. A legnehezebb általában mégis az szokott lenni, jogy bizonyos dolgokat el kell engedni, és másra bízni. Bízni, ez a kulcsszó…
  4. Tudsz fejlődni. Teljesen mindegy mi a terméked vagy a szolgáltatásod. Ha nem tetszik az embereknek, vagy nem úgy, ahogy neked tetszik, akkor muszáj lesz változtatnod rajta. Ezért nyitottnak kell lenni a visszajelzésre mindig, és a vevői igényekhez igazítani azt, amit el szeretnél adni.
  5. Mersz kiállni. Nyugodtan mutasd meg magad, ahol lehet. Legfeljebb nemet mondanak. De ha az esélyét sem adod meg, hogy találkozzanak a termékeddel/szolgáltatásoddal, akkor eleve mindegy az egész…
  6. Nem hiszed el, hogy könnyű lesz. Vállalkozónak lenni nehéz. Nagyon sok munka kell hozzá, és nagyon sokszor magányos leszel benne. Nem úgy van az, hogy pár hónapig melózgatsz a saját cégedben aztán majd dől a lé. Folyamatosan fenn kell tartani majd a színvonalat, lesznek nem várt nehézségek, és nem lehet csak úgy hátradőlni.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek