Hogyan dekódoljuk az álláshirdetéseket?

Az álláskeresés során a legjobb segítséget magától az álláshirdetéstől várhatjuk. Ha egy picit máshogy nézzük a hirdetéseket, azoknak tartalmát, akkor hamar az előnyünkre fordíthatjuk ezeket az információkat. Miket érdemes megnézni, és értelmezni?

A cég általános leírását. Ez azért fontos, mert a vállalati kultúráról általában itt olvashatunk a legtöbbet. Ez pedig segíteni fog eldönteni, hogy mennyire tudunk azonosulni azzal. Ez lehet akár egy értékrendhez kapcsolódó dolog, de magához az alaptevékenységhez is tartozhat. Én például nem dolgoznék gyógyszeripari cégnél, de ez csak az én személyes preferenciám.

Az első pár bullet pointot. A legtöbb vezető úgy írja meg a hirdetést, hogy a legfontosabb dolgok az elejére kerülnek. Tehát ha az első 3 sort elolvassuk, akkor az nagyjából a munka tartalmának 80%-át le fogja fedni. A többi az általában nem állandó feladat, vagy csak kisebb részét teszi ki majd a munkaidőnek.

Az elvárások/követelmények részt. Ez a rész mutatja meg nekünk, hogy pontosan mit kell kiemelnünk az önéletrajzban. Itt is az elején lesznek valószínűleg a legfontosabbak. Ezekre érdemes reflektálni, ezeket kidomborítani a CV-ben.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek

1-2-3 oldalas CV?1-2-3 oldalas CV?

ÉN személy szerint nagyon szeretek rövid, tömör, könnyen értelmezhető CV-t olvasni. Nem törvényszerű, hogy egy oldalasnak kell lennie, bár én azt preferálom. Van néhány eset, amikor érdemes azért hosszabbat, sőt,