Hogyan csináljunk sikersztorit a gyakornoki munkánkból?

  1. Öltözzünk úgy, mint a profik. Sok fiatalnak derogál néha felvenni az inget, és még be is dugni azt a nadrágba. De fogadjunk, hogy egyik se tudja megmondani, hogy miért lenne gáz? 😀
  2. Legyünk optimisták. „Ragyogjuk be” az irodát, amikor bemegyünk. Legyen jó érzés a kollégáknak a társaságunk. Az a lényeg, hogy ők is ugyanúgy akarjanak minket a céghez, mint amennyire mi akarunk náluk lenni.
  3. Mutassunk érdeklődést. Semmit nem utálok jobban, mint amikor nálunk ül egy gyakornok, és csak arra játszik, hogy írjuk alá a kötelező iskolia papírját. Azt viszont nagyon szeretem, ha kérdeznek, és tanulni akarnak, és kiváncsiak.
  4. Ajánljunk fel segítséget. Nem fog mindenki egész nap minket tutujgatni. Menjünk oda, és kérjünk feladatot. Ha elfoglalt a vezető, akkor kérdezzünk meg egy kollégát, hogy neki tudunk-e bármit segíteni, vagy ránk mer-e bízni valami könnyebb feladatot.
  5. Legyünk kedvesek mindenkivel. Jó, persze, tudom, hogy ez alap. De nagyon fontos, hogy még a morcos főnök meg a 20 éve ott dolgozó kolléganő is megszeressen minket.
  6. Ismerjünk meg másokat is a cégnél, ne csak azokat, akikkel közvetlenül együtt dolgozunk. Próbáljuk megérteni, hogy mik a folyamatok, kinek a munkája miért fontos, és „haverkodjunk” a társterületekkel is, mert akkor fognak minket esetleg megtalálni a cégen belül más pozíciókkal is.
  7. Vigyük haza a munkát. Ja, tudom borzasztóan hangzik. De ezt csak addig kell csinálni, amíg gyakornokok vagyunk. Ez alatt azt értem, hogy készüljünk fel a következő napra, kicsit szánjunk időt bizonyos feladatokra esetleg otthon is, stb. Lássák, hogy megtesszük az extra mérföldet, ha szükséges
  8. Tegyünk meg mindent. Gyakornokként nem tehetjük meg azt, hogy nem csinálunk meg olyan dolgot, amihez nincs kedvünk. Egyelőre abban a státuszban vagyunk, hogy bebizonyítsuk, hajlandóak vagyunk bármit megtenni, hogy ott tartsanak minket.
  9. Ne féljünk. Ne féljünk javaslatokat tenni, véleményt alkotni, kérdezni, utánajárni dolgoknak. A pro-aktvitisát mindenhol szeretik.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek