Hogyan támogatja a Booking.com a munkavállalóinak költözését?

Költözni valahova egy munkahelyváltás miatt egyszerre izgalmas és rémisztő is lehet. Lesznek-e vajon új barátaink? Akklimatizálódni tudunk-e az új kultúrához? Be tudunk-e illeszkedni egy teljesen más irodai/üzemi környezetbe majd?

Ezek, és az ezekhez hasonló kérdések teszik kalanddá a relokációt. Ha csak 70 kilométerről van szó, vagy egy másik kontinensre is akár. Már többször írtunk ebben a témában, de most szeretnék leírni nektek egy jó céges példát.

A Booking.com nevű cég több módon is segíti a kollégáit, ha relokációra van szükség (akár országon belül, akár nemzetköziben). Átfogó egyszeri juttatással támogatják az anyagi vonzzatát a dolognak. Az utazás költségeit, a fuvarozást/költöztetőcéget (pl. akár bútorok, személyes holmik, stb.) Segítenek a megfelelő lakás vagy albérlet megtalálásában is, és ennek a költségeit is támogatják. akár 100 %-ban (bár ezt inkább akkor, ha határozott időről van szó.)

Legjellemzőbb, hogy a 25 és 34 év közötti korosztály mozdul a Bookingnál. Egyébként szigorúak is, mert 60 napos határidőt adnak a munkavállalóknak a költözés lebonyolítására.

Már kezdenek ezek a dolgok terjedni Magyarországon is, de természetesen, mint nagyon sok minden másban, ebben is el vagyunk maradva a nyugathoz képest.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek

Carreer Break?Carreer Break?

Itt van öt eset, amikor valami lyuk vagy változás van az önéletrajzunkban. Adnék pár tippet nektek (csak úgy általánosságban), hogy melyiket hogy érdemes és hogy nem érdemes megmagyarázni. Elküldtek minket. Sokaknak