9 eszköz és trükk, amivel elősegíthetjük a hatékony álláskeresésünket.

Mindig jelennek meg új tool-ok, app-ok, eszközök, vagy lehetőségek, amikkel hatékonyabbá tudjuk tenni az álláskeresésünket. Nem biztos, hogy azonnali eredménnyel, de mindenképp érdemes őket kipróbálni néha 🙂 Nem szeretném részletesen kifejteni ezeket, inkább csak összegyűjteni, hogy mik vannak a piacon, és nagyjából mire lehet őket használni.

  1. A Twitteren csinálhatunk álláshirdetési listákat, és ezeket automatizálni is tudjuk, úgyhogy források ezreiből tudja nekünk összegyűjteni a a hirdetéseket.
  2. A JibberJobber-t használhatjuk arra, hogy nyomon kövessük és adminisztráljuk az összes jelentkezésünket és pályázatunkat, egy rendezett, áttekinthető felületen.
  3. A Linkedin önéletrajz készítő funkciója egy fokkal jobb, mint a többi CV generátor, és hasonlók.
  4. A Linkedin-en a profilunk URL-jét mi magunk is beállíthatjuk, ha elég kreatívak vagyunk, akkor ebből egész jó figyelemfelkeltést tudunk csinálni.
  5. A Resunate nevű alkalmazás abban tud segítni, hogy értékeli az önéletrajzunkat bizonyos paraméterek alapján, amiket az automata jelölt lőszűrő rendszerek használnak.
  6. A SocialMention nevű tool arra jó, hogy saját magunkra rá tudjunk keresni, hogy mikor, hol és hogyan említettek meg minket bármilyen on-line felületen. Így a reputációnkat tudjuk ellenőrizni valamilyen szinten.
  7. A Linkedin csoportokon keresztül olyan elérhetőségeket is meg tudunk szerezni, amit máshol nagyon nehezen tudnánk.
  8. A Contactually pedig arra jó, hogy segít minket emlékeztetőkkel, sablonokkal, tippekkel, hogy a meglévő szakmai network-ünket jól tudjuk menedzselni.
  9. Az Insightly pedig egy olyan eszköz, ahol a kontaktjaink névjegyeit tudjunk nagyon kényelmesen menedzselni. Akár a papír alapú névjegykártyákról bevitt adatokról van szó, akár digitális aláírásokról, számokról, címekről, stb.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek

Key Account Manager, ügyfélmenedzser, ügyfélreferens és hasonló állások érdekelnek? Itt van 10 kérdés, amivel készülhetsz az interjúra!Key Account Manager, ügyfélmenedzser, ügyfélreferens és hasonló állások érdekelnek? Itt van 10 kérdés, amivel készülhetsz az interjúra!

Sok kereskedelmi és szolgáltató cég alkalmaz ügyfélmenedzsereket. Ezek lehetnek értékesítői vagy „simán csak” kapcsolattartói állások is. Alapvetően mindegyikre igaz, hogy a következő készségeket/képességeket szokták keresni egy interjún: Vezetői képesség, szervezőkészség,