4 eset, amikor a magunkban kételkedés jót tehet a karrierünknek.

Bizonytalanság. Mindenkiben van néha, vagy több, vagy kevesebb. Még a nagymenő sztárok is érzik, de a legsikeresebb vezetők is. Maximum nem látjuk 🙂 Van azonban négy olyan helyzet, amikor a magunkban érzett bizonytalanság kifejezetten jót tehet a karrierünknek.

  1. Motivál minket arra, hogy többet tanuljunk. Igazából ez az alapja annak, hogy fejlődjünk. Vajon elég jók vagyunk? Biztos, hogy elég a tudásunk ahhoz, hogy megpályázzunk egy munkát? Nem kéne bevállalni még egy plusz projektet, hogy értékes tapasztalatot szerezzek belőle? Ha ezekkel nem foglalkozunk, és nem kételkedünk magunkban, akkor a tudásszintünk stagnálni fog. Azzal fogunk haladni, ha ezeket a kételkedéseket legyőzzük, magabiztosak leszünk bennük, és eljutunk egy olyan szintre, amikor újabb, de komplexebb kételkedések jönnek.
  2. Szerények maradunk tőle. Bárki bármit mond, a szerénység egy jó tulajdonság. Ha valaki szerény, akkor tudja, hogy van esély a hibázásra, és nem fog mindenbe nagy arccal belevágni, mondván, hogy azt ő úgyis tudja. Emiatt óvatosabbak és körültekintőbbek is, ami szintén nagy előny a csapatmunka tekintetében. Végső soron pedig jobb döntéseket fognak meghozni az ilyen emberek, és valószínűleg több mindenkinek is szimpatikusak lesznek 🙂
  3. Megfelelő cselekvést generálhat. Ha nem vagyunk elég magabiztosak azért, mert úgy érezzük, nem vagyunk eléggé felkészültek egy bizonyos munkához, akkor az nem biztos, hogy baj. Ha így érzünk, akkor jó esetben el fogunk jutni arra szintre, hogy beszéljünk a vezetőnkkel. Ilyenkor vagy egy valóban számunkra megfelelő munkát kell keresni, vagy pedig el kell kezdeni gondolkodni azon, hogy hogyan tudnánk fejlődni, és kielégítő teljesítményt nyújtani.
  4. Őszintébb szakmai kommunikációt eredményez. Az előzőhöz csatolva, a kételkedés magunkban jó lehet, hiszen elkezdhetünk a megoldáson gondolkodni. A vezető vagy leveszi azokat a terheket rólunk,ami valóban sok számunkra, vagy elkezd segíteni abban, hogy hogyan győzzük le ezeket az akadályokat. Miden helyzet más, és a megoldásban mind a munkavállalónak, mind a vezetőnek, mind pedig a csapatnak kiemelt szerepe van.

1 thought on “4 eset, amikor a magunkban kételkedés jót tehet a karrierünknek.”

  1. Nyúgdijas vagyok,magyar-orosz-magyar tolmács,fórditó ,akár szinkron is.Várom az ajánlatot.4-6 órában,ha ere van szügség.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek