Válaszok azzal kapcsolatban, hogy kit vigyünk magunkkal céges rendezvényre?

Közeleg a karácsony, ilyen sok a céges vacsi, az ünnepségek, fogadások, stb. De akár év közben is előfordulhatnak ilyen programok. Sokszor van lehetőség elvinni plusz egy embert is. Ez viszont felvet néhány kérdést, amire megpróbálok most válaszolni. Arról már írtunk korábban, hogy mit lehet és illik csinálni ezeken a rendezvényeken. Most nézzük meg ilyen szemszögből is 🙂

  1. Barát/barátnő/férj/feleségnek kell-e lennie az illetőnek? Ez attól függ, mit mond a meghívó, és milyen rendezvényről van szó. Ha kétségek vannak afelől, hogy kit „illik” hívni, csak kérdezzük meg a HR-t vagy a főnököt, illetve a rendezvény szervezőjét.
  2. Vigyünk-e barátot? Ha lehet, és abszolút bízunk az illetőben, akkor miért ne? Ha nem járat le minket, professzionálisan viselkedik, kellemes beszélgetőpartner, akkor beleférhet. De jegyezzük meg, hogy ezek szakmai események, nem házibulik.
  3. Mikor jobb ketten, és mikor jobb egyedül menni? Sosem kötelező vinni valakit. Helyzete válogatja. Attól is függ, hogy az illető jobbá teszi-e majd a mi esténket, illetve nem visszük-e olyan eseményre, ahol unatkozna, vagy esetleg kellemetlenül érezné magát. Ezt nekünk kell jól megítélni.
  4. Muszáj egész este vele foglalkoznom? Ez is sok mindentől függ. Nyilván felnőtt emberek vagyunk, de ettől még a mi vendégünk, és a mi felelősségünk. Az is, hogy jól érezze magát, és az is hogy jól viselkedjen.
  5. A vendégemnek fel kell öltözni? Ez elég alap dolog, de ha valaki tudjuk, hogy utáll frakkban, vagy business casual-ben megjelenni, akkor nem ő lesz az emberünk erre a rendezvényre 🙂
  6. Evés-Ivás? Ha mondjuk all-you-can eat, vagy meghívásos vacsora van, akkor persze. Ha svédasztalos önkiszolgálós van, akkor szintén. De itt is érvényes az, hogy ha nem tudjuk, akkor kérdezzük meg a szervezőt.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek