11 dolog, amit egyik munkanapunkon sem fogunk megbánni

  1. Hozz egy kávét a kollégádnak. Nem kell ezt magyarázni. Simán jó arcok leszünk ettől, és más formában jöhet a hála majd 🙂
  2. Írjunk valakinek a Linkedin-en. Tartsuk melegen a kapcsolatainkat. Kérdezzük meg a volt kollégákat,hogy mi a helyzet, vagy írjunk valakinek egy szakmai kérdés megvitatásával kapcsolatban.
  3. Friss levegő. Ha már tele van az agyunk, menjünk le az iroda elé, vagy a dohányzóba a gyárból. (ne dohányozzatok, csak példa) Ne ragadjunk bele egész nap a munkába akkor sem, ha tényleg sok a dolog. Menjünk ki néha.
  4. Dicsérjünk meg valakit. Mondjuk meg neki, hogy király volt a prezi, vagy szép lett az a munkadarab, vagy ügyesen oldotta meg a helyzetet az ügyféllel.
  5. Takarítsuk le a telefonunkat. Most nem a vírusokra és a fölösleges képekre gondolok. A saját és a céges mobil irgalmatlanul retkes, úgyhogy néha töröljük le nedves törlőkendővel, vagy hasonlóval.
  6. Takarítsuk le az asztalunkat. Ha már itt járunk, tegyük meg ugyanezt a közvetlen környezetünkkel is. Leginkább az asztalunk tud akár láthatatlanul is nagyon sok retyót összeszedni.
  7. Iratkozzunk le a hírlevelekről. Mindenkinek jönnek… De lusták vagyunk megcsinálni a leiratkozást. Na, egy kávészünet mellett pont megtehetjük.
  8. Olvassunk el egy cikket. Ha van időnk, szünetben olvassunk el egy rövid cikket, ami kapcsolódik a munkánkhoz, legalább hasznosan töltjük az időt 🙂
  9.  Rakjunk rendet a számítógépen. A kusza táblákat, mapparendszereket, ikonokat tegyük rendbe, sokkal jobb lesz utána.
  10. Rakjunk rendet a bejövőben. Ugyanez, csak az e-mail rendszerben 🙂
  11. Menjünk el ebédelni azzal, akivel nem szoktunk. Ez a kávéhoz hasonlóan egy aranyos gesztus, és jót tesz a kapcsolatoknak.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek