Sleep deprivation? Mit tehetünk ellene?

Szerző: | 2018-10-18

Nem sok idegesítőbb érzés van annál, mint amikor egy nagyon fárasztó nap után hazaesünk a munkából, és igazából egyszerűen képtelenek vagyunk elaludni. Mindannyian éltük már át ezt. Csak ott fekszünk, nem leszünk álmosak az istennek sem, és egyre inkább azon stresszelünk, hogy mennyire fáradtka leszünk holnap, és minden egyes ébren töltött perccel a holnapi napunkat tesszük rosszabbá. Biztos egész… Bővebben »

Hogyan tud segíteni alternatív módon nektek egy toborzó, egyetlen bejegyzéssel?

Szerző: | 2018-10-17

Szeretnék adni nektek egy jó tanácsot arra az esetre, ha bármilyen oknál fogva lenne egy HR-es ismerősötök. Akár a családban vagy baráti körben, akár egy korábbi kiválasztási folyamat során megismerve, a lényeg, hogy legyen valamilyen kapcsolat. Természetesen az utóbbi esetre ez akkor vonatkozik, ha mondjuk maga az állás nem jött össze, de nem azért, mert nem lettünk volna… Bővebben »

Mit rontanak el a nagy kék közösségi portálnál interjúzók?

Szerző: | 2018-10-16

A következő cikk témáját az egyik legnagyobb közösségi portálnál dolgozó HR-es cikke ihlette. Igen. Kék a logója, F-fel kezdődik, és acebook-al végződik 🙂 Nagyon sokan akarnak ott dolgozni, mivel a világ egyik legnagyobb cége. De nézzük, hogy miket javaslona az ottani HR-es a jelölteknek. Ne legyenek felkészületlenek. Mi a véleménye a Piactér funkcióról? Hát nem tudom, még sosem… Bővebben »

Tipikus hibák, amiket gyakran elkövetünk, ha előléptetnek minket

Szerző: | 2018-10-15

Ideje pezsgőt durrantani! Meglett végre az az előléptetés, jobb pozíció, jobb bér, magasabb presztízs, kinek mi az indok a dolog mögött. Először is: Gratulálunk! Biztosak vagyunk, hogy keményen megdolgoztál érte. A baj csak az, hogy az előléptetés gyakran jár más “bakikkal” is… Nézzünk erre most három példát! Mindent-tudó okostojássá válunk. Az előléptetés magában hordozza annak az üzenetét, hogy… Bővebben »

Holnap munka van szombaton is. Tippek a végére !

Szerző: | 2018-10-12

Holnap szombat, és dolgozni kell majd. Senkinek nem kívánom, hogy rossz napja legyen, biztosan csodálatos lesz 🙂 De elmesélem az én legutóbbi szombati munkanapomat, és három tippet arra, hogy hogyan engedjük el, ha nem sikerülne jól 🙂 Nincs jobb kifejezés, BOTRÁNYOS munkanapunk volt. Munkába menet magunkra öntöttük a kávét, el is késtünk, a főnökünk lefikázza minden egyes dolgunkat,… Bővebben »

Miben tudnak a szülők keresni álláskeresés téren?

Szerző: | 2018-10-11

Sok mindenben. De mint ahogy egy korábbi cikkünkben megírtuk, van, amiben nem az ő véleményükre és javaslataikra kell hagyatkozni. Van azonban pár dolog, amikor kifejezetten jó, ha ők segítenek 🙂 Kérjünk visszajelzést. Valószínűleg ők fognak a világon a legjobban ismerni minket, ezért például az önismeretünkben nagyon sokat tudnak majd segíteni. Ők rá tudnak vezetni arra, hogy mik az… Bővebben »

Hogyan nyissuk ki azokat az ajtókat, amiket rajtunk kívül még nagyon sokan próbálnak?

Szerző: | 2018-10-10

Nagyon sok tényező játszik közre abban, hogy kit hívnak állásinterjúra, és kit nem. A világ egyszerűbb lenne, ha azt mondhatnánk, hogy „tedd ezt, meg ezt és ezt, és eljutsz egy interjúra.” Azonban, mint tudjuk, az álláskeresés ennél sokkal komplexebb folyamat. De van négy olyan dolog, amiben a sikeresek és kevésbé sikeresek különböznek egymástól. A sikeresek nem bízzák magukat… Bővebben »

Feedback session-ök a próbaidő alatt

Szerző: | 2018-10-10

Az első három hónap nagyon fontos egy új munkahelyen. Nem csak azért, mert ez az időszak jelenti általában a próbaidőt, de meghatározza a hosszabb távon rólunk kialakult, és az általunk a munkahelyről is kialakított véleményt. Ehhez azonban elengedhetetlen az, hogy kérjünk, és adjunk is visszajelzéseket, minden fontos kérdés tekintetében. Mikor kérjünk? Az első időszakban fontos, hogy adjunk kellő… Bővebben »

Mit érdemes tenni nőként, ha terhesen kell állást keresni?

Szerző: | 2018-10-08

Ha szeretnétek nőként még izgalmasabbá tenni az amúgy sem egyszerű álláskeresést, essetek teherbe! 😀 Spékeljétek meg egy kis heveny rosszulléttel, idegességgel az előítéletektől, és az egyéb munkaügyi kellemetlenségektől. Isten hozott a terhesség közbeni álláskeresésben! Tudom, tudom… ez a cikk tök hiteltelen lesz úgy, hogy 25 éves fiúként írok a témában. Most igazából csak néhány kérdést szeretnék felsorolni, amiket… Bővebben »

Demeter Marcell

Néhány dolog, ami arra uta, hogy muszáj váltani.

Szerző: | 2018-10-05

Néhány dolog, ami arra uta, hogy muszáj váltani. A főnököd szól, hogy van egy tök izgi új projekt, amire téged szeretne felkérni mert te vagy a legügyesebb a csapatban. Erre az a reakciód, hogy azon kezdesz gondolkodni, hogy hogyan kerülhetnéd ki az egészet. Ülsz egy meetingen, és a fejed le van hajtva, úgy teszel, mintha jegyzetelnél de csak… Bővebben »