Nyomtatót vennél? Segítünk választani!

Hiába digitalizálódik visszafordíthatatlanul a világ, a kinyomtatott dokumentumok még évtizedekig velünk maradnak. Egy tökéletes nyomtató beszerzéséhez többféle szempontot kell figyelembe venni, ezeket vettük sorra.

Ha nyomtatót vennél, néhány kérdésre előzetesen választ kell találnod. Ilyen például, hogy mit szeretnél majd a legtöbb esetben kinyomtatni, nem mindegy ugyanis, hogy szöveges dokumentumok vagy képes anyagok szerepelnek a terveidben. Az is fontos, hány oldallal tervezel havi szinten. Megnéztük, milyen lehetőségek között lehet válogatni – jó hír, hogy az Alza webáruházában mindenre találtunk megoldást.

Alacsony darabszámnál a tintasugaras a nyerő

A nyomtatók világában hatalmas a választék, ezért el kell kezdened szűkíteni a vásárlás előtt. Alacsony darabszám esetén, illetve színes nyomtatáshoz alkalmasabb a tintasugaras nyomtató, a nagyobb oldalszámnál viszont érdemesebb és gazdaságosabb lézernyomtatót választani. Előbbi a nevéből adódóan tintát használ, utóbbi tonert, azaz porszerű festéket.

A tintasugaras a régebbi technológia, amely azonban nem jelenti azt, hogy elavult lenne. A beszerzése nem jár nagy kiadással, a fenntartása viszont költségesebb. Arra kell vigyázni, hogy ritkább nyomtatás esetén beszáradhat a patron, ha viszont sokszor használják, sűrűn töltetni kell azt.

Nincs gyorsabb a lézernyomtatónál

A lézernyomtatónál a festéket ráolvasztja a papírra a szerkezet. Bonyolult technológia, amelynek a karbantartása nem olcsó mulatság, a nyomtatási költség viszont kedvezően alakul a problémamentesség esetén. További előnye, hogy kifejezetten gyors a működése.

Újdonságként megemlíthetjük a külső tintatartályos nyomtatót, amely a fentiek előnyeit egyesíti. Mindez azt jelenti, hogy a tintahasználat ellenére faragható a nyomtatási darabár, és bár a beszerzése költségesebb, a fenntartása a legalacsonyabb a riválisokhoz képest.

A nyomtatási technológia mellett figyelembe kell venni, mekkora hely van a nyomtatónak, illetve kell-e hozzá vezeték nélküli kapcsolat. Ha utóbbira igen a válasz, eszerint kell válogatni a kínálatból. Még egy tipp: érdemes a jegyzett márkákat választani, a „noname” megoldásokkal rengeteg a rizikó.

A fotó forrása:

NewFabrika / Shutterstock.com

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek

Kiszámítható, biztonságos és naprakész teljes körű bérszámfejtési szolgáltatásKiszámítható, biztonságos és naprakész teljes körű bérszámfejtési szolgáltatás

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező irodánk ügyfelei részére hatékony megoldást kínál a kiszámítható, biztonságos és naprakész teljes körű bérszámfejtési szolgáltatásunkkal. A munkavállalói elégedettség fenntartásához a gyors, pontos bérszámfejtés kulcsfontosságú. Átvállaljuk a