Mire számítsunk egy számviteli/könyvelési pozíció állásinterjúján?

A számvitel és könyvelés egy elég nagy gyűjtőfogalom, sokféle ágazata létezik, de sok a hasonlóság a kiválasztási folyamatokban.

Mit is keresnek pontosan a toborzók az ilyen munkakörökre jelentkezők esetén?

Technikai tudást. Valljuk be, a könyvelés és számvitel egy elég gyakrolatias terület, ezért a hard skill-eket mindenképp meg kell villantanunk. Mérleg, eredménykimutatás, beszámoló, cash-flow, és a többi és a többi…

De a részletekre történő odafigyelés, pontos és preciz munkavégzés is nagyon fogja érdekelni őket, hiszen nem könyvelhetünk mellé csak úgy egy nullát…

És milyen kérdésekre számíthatunk egy ilyen jellegű állásinterjún?

  • Mesélj a szakmai hátteredről. Itt leginkább arra lesznek kiváncsiak, hogy mennyire mély a számviteli tudásod, mennyire összetett feladatokat kellett ellátnod, vagy épp ellenkezőleg, mennyire csak a felszínét kapargattad eddig a mérlegnek.
  • Melyik könyvelési folyamattal vagy a legkomfortosabb?
  • Milyen könyvelési szoftvert ismersz, melyiket tudod használni?
  • Melyik iparágakat és szektorokat ismered? Mivel eléggé mások a szokások és szakkifejezések, ezért lesznek kiváncsiak erre.
  • Rendelkezel-e mérlegképes könyvelői képesítéssel?
  • Hogy tudod kezelni a szoros határidőket? A könyvelést / beszámolókészítést általában elég szoros határidőkkel kell megcsinálnia a cégeknek, ezért kritikus a time management képességünk.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

További cikkek